avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal - probleme de functionare si de completare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal - probleme de functionare si de completare

Vin cu rugamintea la toti cei care folosesc acest program sa posteze in acest topic probleme legate de functionarea versiunii noi a Revisal-ului , precum si problemele care apar in timpul completarii acestuia , astfel incat sa concentram toate problemele si toate raspunsurile intr-un singur topic ....

informatii generale :
Pe pagina [ link extern ] /
gasiti informatii utile cu privire la registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 20 Decembrie 2020

Buna ziua,
Conf.art. 118. - (1) din legea 263/2010...in sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).

Deci in concluzie :
-cel care este pensionat anticipat nu mai poate fi incadrat in munca cu CIM,
- cel la limita de varsta poate fi incadrat in munca
@lilid
Pentru a putea modifica perioada de suspendare, va trebui sa intrati pe contracte - suspendare - alegeti salariatul pentru a-i suspenda cim - treceti datele corecte si dati salvare.....adica intrati suspendati si incetati inca odata contractul. La raportare pe salariat o sa vedeti ca s-a inregistrat si a doua varianta (arata urat, dar aveti datele corecte). Imi pare rau ca nu pot da amanunte...nu am avut aceasta problema inca. Dati-mi nr de telefon la mesaje si poate reusesc sa va ajut.
Spor la traba.
@ AIAIOANA
Casa de pensii are dreptate in ceea ce priveste persoana pensionata anticipat ... va trebui sa renunte la pensie daca vrea sa fie angajat cu c.i.m.

@lilid
Mai exista anularea suspendarii ... dupa care reluati operatiunea de suspendare...
Imi cer scuze, dar postez si in acest topic nelamurirea mea:

Acum, pe ultimele doua zile, patronul meu s-a gandit sa transmitem noul revisal la ITM. Pana acum s-a tot transmis pe vechea versiune. In perioada 01 august - 25 octombrie am tot avut angajari si desfaceri. Adica am angajat o persoana pe 5 august si i-am desfacut contractul pe 10 octombrie (persoana a demisionat). Mai preiau si comunic aceasta persoana in noul revisal?
Precizez ca nu am comunicat pana acum varianta (*.rvs) la ITM
Va multumesc
Parerea mea este ca nu trebuie sa preluati acea persoana, deja este inregistrata la ITM. Oricum, daca faceti acum export date revisal vechi in preluare date revisal nou, o sa vedeti ca acea persoana nu se preia (doar contractele active se preiau in revisalul nou)
In concluzie nu va complicati viata:D

Alte discuții în legătură

Revisal (1) GGP GGP La rubrica \"data la care produce efecte\" cum e corect sa completam? Data de acum de cand completex revisalul asta nou sau data de la ultima modificare ... (vezi toată discuția)
Noua versiune revisal 5.0.8 Cornel  Vasile Cornel Vasile In data de 06.12.2011 a aparut pe www.inspectiamuncii.ro , versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Export revisal mitrofan emilia mitrofan emilia Nu se poate face exportul din versiunea noua a revisalului. Daca a reusit cineva va rog sa ne explice si noua. Multumesc. (vezi toată discuția)