avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în preaviz deoarece a trebuit să plec în străinătate după două zile de la data demisiei.Soţia mea a prit acasă după trei zile o informare precum că figurez ca şi absent nemotivat şi că voi suporta consecinţele....că mi se va încheia contractul cu litera i.....etc.Dacă se vor ţine de cuvânt...ce presupune acest lucru?Voi mai putea fi angajat legal?Vă rog din suflet să mă ajutaţi cu un răspuns.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 21:51, 2 Septembrie 2011
Aceleasi ca si in cazul unui contract cu norma intreaga.
Multumesc frumos!
Art. 81 din Cod stabileste ca prin notificarea demisiei i-ati comunicat angajatorului incetarea CIM.
Legea nu stabileste obligativitatea angajatorului de a va raspunda la notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - preaviz Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Cum inceteaza un contract individual de munca in cazul unui salariat care-si da demisia fara respectarea perioadei de preaviz iar administratorul ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)