avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada stagiu vs. perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada stagiu vs. perioada proba

Daca un salariat (muncitor nec.), absolvent de studii superioare este trecut pe un post de nivel superior (inginer), trebuie sa i se intocmeasca act aditional in care se specifica perioada de stagiu de 6 luni in conditiile art.31 (5) din Codul Muncii?
(
5) "Pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu. Fac excepţie acele profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale. La sfârşitul perioadei de stagiu, angajatorul eliberează obligatoriu o adeverinţă, care este vizată de inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială de competenţă acesta îşi are sediul.
sau i se acorda o perioada de proba de potrivit art.32 alin.2.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 6 Septembrie 2011
fiind la inceput stagiu este absorbit in perioada de proba.
deci ii veti elibera si adeverinta iar el isi va continua perioada de proba.
1. Nu ati citit insa si mai departe in Codul muncii:

Art.31
...
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.

(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.

2. Asadar sa asteptam sa apara legea speciala.
Valeriu, se pare ca I.M. a emis anumite instructiuni privind eliberarea de catre ITM a adeverintelor de stagiu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul pentru noii angajati irumes irumes Stie cineva daca exista model de adeverinta pentru cei care debuteaza in profesie si trebuie sa faca stagiul de 6 luni..... este vorba de acea adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut ioana1997 ioana1997 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este perioada de debut, pentru un psiholog, angajat ca psiholog stagiar , intr-o primarie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Stagiu absolventi zxz19 zxz19 Buna ziua, Dacă o persoana care a absolvit fac. In 2014, anterior absolvirii ( 1 an) si ulterior absolvirii a lucrat ca si tehnician la alt angajator si ... (vezi toată discuția)