avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

sotia mea este incadrata ca economist la un ziar.
1.Dansei i se aplica prevederile contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media? (eu, apreciez ca nu...dar sper sa ma contrazica cinevaB-) )
2.Contractul Colectiv de munca la nivel national pe anii 2011-2014 a intrat in vigoare (fie el si pana la finele anului?)
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:43, 6 Septembrie 2011
1. Daca la acesta data exista un contract colectiv de munca la nivel de ramura mass-media si acesta este valabil, ar trebui sa i se aplice prevederile ,fiind angajata unei publicatii.

2.CCM la nivel national2011-2014 nu a intrat in vigoare.
potrivit definitiei date de contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media
"angajat – persoana care lucrează cu contract individual de muncă într-o unitate mass – media sau exercită profesia în mod independent în calitate de angajat propriu conform legii şi a cărei principală sursă de venituri este obţinută din realizarea de produse şi servicii jurnalistice. "
in acest sens, el nu s-ar aplica decat redactorilor, corespondentilor, fotografilor, etc...fara a fi inclusi si contabilii aici.corect???
De ce nu puneti in discutie si art.4 lit.a din acest CCM?
...definitia foloseste termenul "angajat", iar art.4 foloseste "salariat".
Daca "angajat" = "salariat" inseamna ca vorbim de personalul care indeplineste criteriile din definitie si care are, totodata, calitatea de "incadrat" cu contract individual de munca, nu?? (fiind vorba de "jurnalisti"... nu de personal TESA)
poate par carcotas , hammer:
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat
De altfel definitia are doua sensuri :
angajat – persoana care lucrează cu contract individual de muncă într-o unitate mass – media

sau

angajat - persoana care exercită profesia în mod independent în calitate de angajat propriu conform legii şi a cărei principală sursă de venituri este obţinută din realizarea de produse şi servicii jurnalistice

Alte discuții în legătură

Salarii compensatori ContSters57986 ContSters57986 As dori sa stiu cite salarii compensatorii se acorda in ramura industriei alimentare.Va multumesc (vezi toată discuția)
Contract colectiv exista, eu nu sunt membru de sindicat narteaandrei narteaandrei Buna ziua. Am o noua intrebare: prevederile CCM la nivel de ramura se aplica si celor care nu sunt membri in nici un sindicat? Multumesc. (vezi toată discuția)
Salarizare cadre de conducere noiklosa noiklosa Buna ziua, Stiu ca exista undeva ceva prevazut despre faptul ca salariul minim pe economie este mai mare pentru cei cu functii de conducere, sau care ocupa ... (vezi toată discuția)