avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura divort amiabil

Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce taxe trebuie platite pentru definitivarea partajului (casa, bunuri). Ce este stipulat in cererea de partaj? Unde va locui partenerul care cedeaza?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:31, 8 Septembrie 2011
Apoi, cele de deasupra sunt posibile, dar e numai un scenariu din cate se pot intampla...
Divortul amiabil se POATE face in afara instantei, dar nimeni nu-i obliga pe oameni.

Partajul se POATE face la notar, dar, de asemenea, nu e o obligatie. IN plus, in anumite conditii, poate fi mai sigur si mai ieftin in instanta.
Sulta se poate plati sau se poate conveni sa nu existe o sulta, depinde de intelegerea dintre ei...

:offtopic: Statusul acela e reclama, va rog sa il eliminati, multumesc. Contravine regulamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)
Partajul facut in timpul casatoriei poate fi atacat dupa divort de fostul sot? imobiliare imobiliare O simpla declaratie la notar, ca sotia renunta in favoarea sotului, la partea ei din garsoniera cumparata in timpul casatoriei mai poate fi atacata dupa ... (vezi toată discuția)
Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)