avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract prestare servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract prestare servicii

Buna ziua!
va necajesc din nou, dar trec printr-o perioada in care problemele de natura juridica se napustesc parca asupra mea#-o
in 2002 am incheiat, pentru imobilul proprietate personala, un contract cu furnizorul apei potabile, in care este stipulat, printre altele, (la rubrica "Delimitarea instalatiilor dintre furnizor si consumator") faptul ca "Furnizorul are in administrare si intretinere reteaua de distributie si portiunea dintre bransamentul imoblilului si reteaua de distribuire a apei".
in Avizul de racord care a precedat cu 5 zile incheierea contractului, se mentioneaza:
"Responsabilitatea intretinerii retelei de alimentare cu apa potabila existente apartine locatarilor imobilelor de pe str. X".
Acum, ca ma confrunt cu o avarie serioasa in zona mea, societatea respectiva nu vrea sa intervina, invocand ca aceasta conducta e in administrarea locuitorilor strazii (care si ei paseaza pisica de la unul la altul, iar apa curge - bucuria furnizorului, care oricum o incaseaza...)

Acum intreb:
care din cele 2 situatii e legala??? contractul sau avizul - pentru ca daca ar fi ambele, nu s-ar bate cap in cap...#-o
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:34, 8 Mai 2012
In opinia mea contractul este singurul document care genereaza obligatii juridice in sarcina partilor contractante. Beneficiarul nu poate sa aiba obligatii de intretinere a retelei de distributie in afara proprietatii sale. Este corecta mentiunea din contract de la punctul Delimitarea ..., respectiv furnizorul este obligat sa administreze si intretina portiunea dintre bransamentul imobilului si rezeaua de distributie. Adica, teava la intrare in imobil / curte este a proprietarilor, dincolo de imobil este a furnizorului.
Avizul de racord nu poate fi invocat legal pentru ca cine a inscris acea mentiune a facut-o din proprie vointa, ori contractul este exprimarea acordului de vointa intre partile contractante.
Faceti notificare catre societatea furnizoare in care ii mentionati in mod expres prevederile contractuale cu privire la administrarea si intretinerea retelei de distributie de la imobil la reteaua stradala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)
Lucrare in spatiul public handsu handsu In cazul conectarii imobilului la reteaua de apa potabila intr-o comuna , beneficiarul poate fi obligat sa execute canalul necesar conectarii inafara ... (vezi toată discuția)