avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberarea conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberarea conditionata

sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 iulie si a primit o luna amanare pentru recidiva. Apoi a intrat din nou pe 23 august si a mai primit 4 luni amanare pe motiv ca nu ii poate da drumu ca mai are un proces pe rol. Spuneti-mi si mie, are penitenciarul dreptul sa il mai tina inchis din acest motiv? El si-a executat fractia, ce legatura are cu faptul ca mai are un proces? Va rog sa imi raspundeti? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:34, 12 Septembrie 2011
Il poti tine 3 ani fara cele 4 luni, adica 2 ani si 8 luni.
Chiar daca ar fi admis cererea instanta ar fi declarat recurs.
Parchetul si la finalizarea acestuia ramanea in detentie..
Sa isi angajeze avocat in recurs pt ca acolo se decide...
pai si daca cei de la deva sunt pe mana cu cei de la alba unde va fi recursul? atunci clar nu ii va da drumu. in dosaru de la instanta pe care l-a intocmit penitenciarul, din cate am inteles parchetul a solicitat sa ii respinga cererea de liberare. Nu e corect asa.
De ce nu este corect? Parchetul si-a emis opinia iar instanta a acceptat cererea de respingere inaintate de procuratura.
comisia daca la momentul analizari considera ca "nu poate fi liberat conditionat " propune un nou termen de analiza care nu poate fi mai mare de 1 an.
la reanalizare poate propune un nou termen si tot asa pana la expirarea pedepsei in termen.
nu are nici o relevanta faptul ca a castigat prin munca 4 luni deoarece aceste zile se iau in calcul doar la liberarea conditionata .
am inteles ca s-a facut deja cerere de liberare conditionata asa ca nu aveti decat sa cereti o copie de pe procesul verbal intocmit cu ocazia celei de-a doua analizari si sa vedeti motivarea comisiei de la penitenciar.
nu se leaga ceva.
daca pe perioada primei amanari (cea de 1 luna ) condamnatul nu a avut abateri disciplinare asta inseamna ca cei de l;a penitenciar nu mai aveau motive de amanare deoare4ce s-ar contrazice singuri.
ca sa propui un nou termen pe motivarea ca " mai are un dosar penal pe rol " este pueril si fara fundament deoarece la acest moment nu este prevazut la art 59 cod penal ca nu trebuie sa aiba alt dosar penal pe rol ca sa poata beneficia de liberare conditionata.
liberarea conditionata despre care vorbim este din pedeapsa de 3 ani si nu din ceva ce nu e solutionat la acest moment.
succes.

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua in legatura cu eliberarea conditionata. sotul meu munceste se conporta bine se duce la toate activitetile din pentenciar si nu face probleme ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)