avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberarea conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberarea conditionata

sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 iulie si a primit o luna amanare pentru recidiva. Apoi a intrat din nou pe 23 august si a mai primit 4 luni amanare pe motiv ca nu ii poate da drumu ca mai are un proces pe rol. Spuneti-mi si mie, are penitenciarul dreptul sa il mai tina inchis din acest motiv? El si-a executat fractia, ce legatura are cu faptul ca mai are un proces? Va rog sa imi raspundeti? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:34, 12 Septembrie 2011
In 90 % din cazuri daca nu chiar intr-un procent mai mare parchetul solicita respingerea cererii de liberare conditionata.Asadar, normalitatea este in acest sens...
Insa...nu conteaza neaparat ce opinie are parchetul.Instanta poate decide asa cum considera.
Daca prima instanta a admis cererea de liberare conditionata sunt sanse bune sa se respinga recursul parchetului si condamnatul sa iasa din detentie.
Ar exista insa mai multa siguranta daca are angajat avocat.
da asa este si asa stiam si eu ca dumneavoastra, dar din cate am inteles de la sotul meu , art.59 este raportat la art.75. Bineinteles tot nu inteleg ce legatura are cu pedeapsa pe care el a executat-o. Dosarul unde este incadrat la art 75 inca nu este definitiv. El si-a savarsit fractia pentru liberare conditionata. E dreptul lui pana la ramanerea definitiva a dosarului sa se judece in stare de libertate. Multumesc mult pt raspunsul dv.
El are dreptul de a solicita eliberarea, nu de a fi eliberat. Daca comisia nu considera ca sunt intrunite conditiile necesare liberarii, sotul dvs nu va fi eliberat decat la finalizarea pedepsei.
mai mult ca sigur ca va referiti la art 75 din legea 275/2006 care prevede :
ART. 75
Conditiile de acordare a liberării conditionate
Persoana condamnată care este stăruitoare în muncă, disciplinată si dă dovezi temeinice de îndreptare,
tinându-se seama si de antecedentele sale penale, poate fi liberată conditionat înainte de executarea în
întregime a pedepsei, în conditiile Codului penal.

am dubii mari ca dosarul care se judeca in prezent pentru alta fapta concurenta cu cea in executarea careia se afla poate fi asimilat antecedentelor penale.
parerea mea e ca nu sunt motive de respingere a recursului ori a cererii de liberare conditionata ca nu mai inteleg in ce faza sunteti.
succes oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua in legatura cu eliberarea conditionata. sotul meu munceste se conporta bine se duce la toate activitetile din pentenciar si nu face probleme ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)