avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in cat timp se poate executa o hotarare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in cat timp se poate executa o hotarare?

Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand am incercat sa o execut mi-au spus ca s-a prescris.
Cererea de chemare in judecata am facut-o in 2007.
In ianuarie 2009 hotararea a ajuns de la ICCJ la Tribunal.
Ce pot face acum?
In cat timp pot trece la executarea unei hotarari?
va multumesc!




Cel mai recent răspuns: Adeleide , utilizator 07:23, 11 Noiembrie 2011
Care este situatia unei sentinte penale prin care este prevazuta si plata unor daune? Cum se calculeaza in acest caz termenul de prescriptie?

In ce caz se aplica prevedereile art 389 Cod procedura civila - "Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei."?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Adeleide, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare stiuculita stiuculita Buna seara. Am si eu o nedumerire. Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere sorin85 sorin85 Buna ziua, As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in ... (vezi toată discuția)
Executare silita-prescriptie? teodorescu sorinela teodorescu sorinela Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: am investit cu formula executorie un titlu in termen legal. De la momentul primirii prin posta(asa am ... (vezi toată discuția)