avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... finantari nerambursabile proiecte culturale
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

finantari nerambursabile proiecte culturale

Buna ziua.
As dori sa stiu daca o institutie publica, finantata de la bugetul local, poate acorda finantari nerambursabile pentru realizarea unor actiuni culturale (comform ordonantei 2/2008) in calitate de autoritate finantatoare? daca se poare care este procedura.
mentionez ca este vorba de un centru judetean de cultura.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 11:34, 8 Septembrie 2011
Puteti sa consultati informatiile de la adresa de net [ link extern ]
In principiu da, daca este contemplat in regulamentul respectiv aprobat prin Hotararea al consiliul judetean, pentru ca legea stabileste ca autoritatiile finantatoare sunt "- autoritati ale administratiei publice centrale sau locale, institutii publice care au ca obiect de activitate si finantarea de programe, proiecte si actiuni culturale, Administratia Fondului Cultural National - institutie publica cu personalitate juridica, care este organizata si functioneaza in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 153/2017 culturarov culturarov Pentru institutii din subordinea consiliului local(case de cultura,biblioteci),pentru care exista grile,cum se salarizeaza?tot cu hotarare de consiliu local? (vezi toată discuția)
Institutie publica ContSters455690 ContSters455690 Este Caminul Cultural institutie publica in cazul in care nu are personalitate juridica si este organizat ca si compartiment in subordinea consiliului local? (vezi toată discuția)
Subordonare biblioteca LaurPopa LaurPopa Buna ziua! Sunt bibliotecar si ieri am aflat ca primarul vrea sa subordoneze biblioteca, casei de cultura pt ca cea care este acolo nu poate avea functia de ... (vezi toată discuția)