avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA LEASING DEDUCTIBIL DACA INCHEI LEASINGUL INAINTE ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA LEASING DEDUCTIBIL DACA INCHEI LEASINGUL INAINTE DE 1 AN?

Buna ziua! Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate principal vinzarea de autoturisme second-hand. Firma achizitioneaza si in leasing masini sau preia leasing-uri de la firme sau persoane fizice in vederea comercializarii. Daca se vinde o masina luata in leasing inainte ca acesta sa faca un an de zile, tva-ul aferent acestui contract este nedeductibil? Ma puteti indruma unde sa caut sa citesc in legislatie despre acest lucru?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:11, 11 Septembrie 2011
In cazul dvoastra, tinind cont de profilul de activitate, dvoastra achizitionati marfa (chiar daca aceasta este compusa din autoturisme), iar pt achizitia de marfa nu exista limitare de deductibilitate a tva.

Nu se deduce tva pt achizitia de autoturisme ca si mijl fixe.
adi19762002 a scris:

[...]Daca se vinde o masina luata in leasing inainte ca acesta sa faca un an de zile, tva-ul aferent acestui contract este nedeductibil? Ma puteti indruma unde sa caut sa citesc in legislatie despre acest lucru?
Va multumesc.


Nu inteleg. Dvs. vindeti masina inainte sa faceti transferul de proprietate cu firma de leasing?

Pe perioada leasing-ului TVA e deductibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea de tva la achizitii autovehicule pe firma cristof78 cristof78 salutare doresc sa-mi achizitionez un autovehicul pe firma dar am inteles ca nu se mai poate deduce tva-ul. din ce am inteles mai sunt niste portite prin ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto caradis caradis Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva auto aatanase aatanase Este posibila recuperarea TVA-ului in cazul unei persoane fizice care radiaza un autovehicol in vederea scoaterii definitive din tara? Dar taxa de prima ... (vezi toată discuția)