avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna dimineata,
Sora mea are testament ptr. 1250 mp. dintr-o suprafata totala de 2500 mp.
Poate sa-si faca singura cadastrul,ptr.cei 1250 mp.,sau trebuie facut ptr. intreaga suprafata ? Poate vinde partea ei din testament,fara acordul fratilor,sau trebuie sa se vanda intreaga suprafata de teren,toata odata ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 15:11, 13 Septembrie 2011
In primul rand trebuie deschisa succesiunea, ulterior dezbaterii acesteia poate hotara pentru partea care ii revine!
Multumesc.
gigelas a scris:

Sora mea are testament ptr. 1250 mp. dintr-o suprafata totala de 2500 mp.
Poate sa-si faca singura cadastrul,ptr.cei 1250 mp.,


Si cum stie de unde incep si unde se termina cei 1250 mp ai ei? De la dreapta la stanga, de la stanga la dreapta sau din mijlocul curtii, ca gaina-n gramada?

Caci 1250mp din 2500mp e un alt fel de-a spune 50% din dreptul de proprietatea asupra bunului (2500mp) nedivizat sub aspect material.. Pare ca are 50% (cota parte ideala, abstracta) din dreptul de proprietate asupra ...fiecarei molecule din fiecare bolovan.

Abia prin partaj se poate afla de unde incepe si unde se termina lotul ce i-a fost atribuit. (pana nu se taie tortul nu stiu daca cireasa de pe el o sa pice pe felia mea).

Dupa partaj poate sa vanda lotul delimitat fizic/material ce i-a fost atribuit.
Pana la partaj poate sa vanda (daca va gasi cui, si fara acordul celorlalti) ceea ce are, adica 50% (cota parte ideala) din dreptul de proprietate asupra suprafaetei de 2500 mp.


Ideea este ca poate vinde cota ei parte si nu imobilul sau vreo portiune din imobilul intreg.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Cat de legal este? avvalentina avvalentina Cat de legala este instrainarea prin act autentic a unei cote ideale de 50% dintr-un imobil ,[b]fara existenta cadastrului pentru acea cota[/b] , ci doar pe ... (vezi toată discuția)