avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum inregistrez un mijloc fix cumparat in leasing ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum inregistrez un mijloc fix cumparat in leasing financiar

valoarea totala a leasig-lui este de 26000euro
avans 10000euro
suma finantata 16000euro
valoarea reziduala 2,66euro
Cel mai recent răspuns: adlala , utilizator 13:05, 13 Septembrie 2011
Mijlocul fix se inregistreaza la valoarea integrala, la cursul istoric prevazut in contractul de leasing.
Valoarea de achizitie 10000 euro(avans) + 16000 euro(valoarea finantata) + 2.66 euro(val. reziduala) x curs istoric
2133=167.1

Aceasta valoare se evidentiaza si in debitul contului 8036 - Redevente, locatii de gestiune, chirii si alte datorii asimilate.

Avansul se inregistreaza la curs istoric. 10000 euro x curs istoric
% = 404
167.1
4426

Nu aveti comisioane si dobanda prevazute in contract?
Interventie moderator:

Va rog nu mai deschideti topicuri noi pentru a da raspuns in forum . Puteti folosi pentru aceasta butonul "Raspunde", situat in partea dreapta . ;)

Am mutat raspunsul Dvs. in acest topic.

@adlala a scris:
da am rate si dobanda in scadentar ,
capital in euro este de 26000.-
dobanda..........................2000.
nu stiu cum sa procedez cu TVA care este facturat in
fiecare luna,este deductibil sau nu.Mij.auto achizitionat este folosit in firma
pentru aprovizionare.

Dobanda aferenta contractului de leasing o inregistrati extracontabil in cont 8051.
Lunar dupa inregistrarea acesteia in cont 666 si a diferentelor de curs valutar care pot fi pozitive sau negative, inregistrati in creditul contului 8036 suma inregistrata in debitul contului 167, iar in cont creditul contului 8051 se inregistreaza diminuarea dobanzii de plata, cu suma inregistrata in debitul contului 666.
TvA-ul este deductibil.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna ziua,
Va multumesc pentru ajutorul dat .Sunteti super,Gabrielle Monique.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda leasing- inregistrare contabila simomagda simomagda In cazul unui leasing in valuta,se constituie extracontabil dobanda ce trebuie platita luand in calcul euro la data semnarii contractului iar stingerea lunara ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)
Concesionare mijloace transport de catre primarii contexaudit contexaudit firma de trasport in comun (o societate pe actiuni care apartine primariei) achizitioneaza mijloacele de trasport in baza unui contract de leasing ... (vezi toată discuția)