avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

Eterna poveste cu tichetele de masa. Pare neinsemnata dar ptr omul de rand chiar conteaza. In fine. Patronul meu nu mai da tichete de masa de doua luni dar impozitul ptr ele a " uitat " sa nu-l opreasca. Este o "greseala" penala? Mai ales ca circula zvonuri ca anumiti angajati primesc cate 60-80 de tichete drept compensare ca s-au micsorat salariile. Si mai am o intrbare: De ani de zile unii angajati au primit tichete de masa iar altii nu. Este legal sa dai tichete doar anumitor angajati si altora nu? Tichetele nu se dau la toti angajatii sau la nici unul daca firma nu indeplineste conditiile? Si nu vorbesc de manageri sau directori care au salarii f. mari ci de simpli angajati , chiar colegi de birou , cu acelasi salariu.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:45, 12 Septembrie 2011
In ceea ce priveste Contractul Colectiv de Munca,chiar daca la nivel de unitate nu s-a incheiat ,poate exista unul la nivelul ramurii din care face parte unitatea si ar trebui sa va interesati in acest sens.
Distribuirea catre salariati a unui numar de tichete de masa mai mare decat numarul de zile in care sunt prezenti la lucru in unitate,constituie contraventie,de aceea opinez ca ar trebui sa sesizati ITM ul in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare retinere bonuri Iulian iulian Iulian iulian Daca un angajat lipseste trei zile de la locul de munca pe motive medicale,angajatorul ii poate retine bonurile valorice pe toata luna ? (vezi toată discuția)
Tichetele de masa si concediul al3_sorina al3_sorina E legal ca pentru un concediu medical ce depaseste 4 zile sa iti taie toate tichetele de masa? (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diana_1111 diana_1111 Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa ofere bonuri de masa unor angajati iar altora nu. Si asta in conditiile in care toti angajatii ... (vezi toată discuția)