avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovigneta

Va rog,lamuriri in ceea ce priveste amenda lipsa rovigneta pt vehicul MTMA in urmatoarea speta,prezentata succint :
-operatorul de transport Z ,presteaza servicii cu contract de inchiriere legal si cu urmatoarele vehicule mentionate mai jos;
-capul tractor(vehiculul care tracteaza) 2axe,masa max 18000kg, fiind al unui utilizator X ,inscris in certif inmatric ;
-semiremorca (vehicul tractat)3axe,masa max 40000kg, fiind al altui utilizator Y inscris in certif inmatric;
Sanctiunea se da lui X ,cuantumul amenzii fiind cel prevazut pt tot vehiculul,din Anexa 4,adica de 4500lei+5600lei taxa despagubire.
Intrebare:
Conform legislatiei in vigoare ,respectiv art 7 din OG 15/2002,e corect aplicata amenda ?
De ce Y,nu ar beneficia de aceeasi amenda sau cota parte ,nu se creaza o discriminare ?
De ce nu s-a dat amenda invers,ca ma gandesc ca semiremorca e cea care produce un impact negativ asupra drumului,de 2ori mai mare decat capul tractor.
Oare n-ar fi fost mai corect ca Z ,operatorul de transport sa fie sanctionat ,deoarece foloseste vehicululul sub un cadru legal?
Va rog,argumentatii cu art de legi.....:hammer:Fapta s-a intamplat in iul 2010.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kutuabe , utilizator 13:42, 14 Septembrie 2011
pentru ca pe camera video s-a prins doar capul de tractor si este amendat proprietarul. CNADNR nu a mai verificat si remorca si a presupus ca apartin aceleiasi persoane.
Cred ca nu mai sunteti in termen ptr contestarea pv aratind ca remorca nu apartinea aceluiasi proprietar
Multumiri,d-le avocat.Va rog ,sa-mi permiteti sa fac cateva precizari si anume:
-vehiculul a fost oprit in trafic de un echipaj CNADR si POLITIE;
-p-v a fost intocmit de ag.constatator CNADR si sunt facute mentiunile privind nr de inmatriculare dar nu si ambii utilizatori.
-cauza a fost supusa judecatii ,solicitand instantei anularea p-v de contraventie invocand
tocmai aceste motive expuse in mesajul anterior ,folosind probe cu inscrisuri ....,acum fiind la faza recursului (maine e ultima zi de trimitere);
-decizia instantei fiind admiterea in parte si anume reducerea amenzii la 3000lei si mentinerea celorlalte dipozitii in p-v, astfel intelegand ca despagubirea ramane la aceeasi valoare.Fac precizarea ca s-a platit min amenda in 48ore.Nu sunt de specialitate, dar este o necorelare totala si judecata eronata(scuze!).Din punctul meu de vedere ,este inadmisibil ca o instanta sa nu judece cauza sub toate aspectele.....:hammer:
Am studiat ordonante ,note de fundamentare ,etc ...pt a pregati recursul...sunt argumente favorabile "descoperite" de mine ...si de instanta,NU.....sau nu se vrea.....si asa din vina lor s-au "nascut" 2 dosare ,in aceeasi cauza,de aceeasi parte si inaintea aceleiasi instante ,cu sentinte contradictorii.
Doresc sa profit de amabilitatea dvs si sa-mi recomandati ce demersuri mai pot fi urmate, dupa recurs.
Cu aleasa consideratie,
Mihaela C.
Dupa recurs, nu mai urmeaza nimic, doar daca exista vreun motiv din cele prevazute de lege pt contestatia in anulare sau revizuire.
Va multumesc,dar adresa se face catre Judecatorie sau Tribunal? Se poate alege judecarea cauzei in alt oras?
Exista termen de depunere ale acestora?
Cele doua cai de atac suspenda plata despagubirii?......ca amenda e platita.
Ce conditii trebuie indeplinite pt CEDO?sau daca cu asemenea caz se poate ajunge acolo?
Va rog,aceste lamuriri ma ajuta sa-mi simplific documentarea si sa nu ma pierd in amanunte..nu ca nu ar fi importante,din contra, ci volumul de informatii e vast.....si apoi nu vreau /nu pot/nu-mi doresc sa asimilez atata materie de drept intr-o luna /saptamana,cat au asimilat altii intr-o facultate si apoi intr-o viata.....:tooth:
Cu toata consideratia, M.C.
Recursul se introduce la instanta a carei hotarare se ataca ( deci la judecatorie). Dar judecata va avea loc la tribunal.
Nu se poate solicita judecata la altul decat cel de care apartine judecatoria respectiva, decat daca exista motive legale pt stramutare.
Recursul suspenda plata. Contestatia in anulare sau revizuirea nu.

Pt CEDO trebuie sa parcurgeti toate caile de atac ( respectiv si recursul), si sa nu depasiti termenul de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii jud.

Alte discuții în legătură

Accident cu rca expirat MickeyMouse MickeyMouse Bună ziua Nici nu stiu in ce rubrica sa postez acestă intrebarea imi cer scuze daca am postat greșit. Am avut un accident in Italia din vina mea, eram ... (vezi toată discuția)
Impozit autoutilitara n3 PAULA STOICA PAULA STOICA in iunie 2003 am inmatriculat o autoutilitara n3 iveco pe suspensii si o semiremorca cu doua axe, iar cei de la taxe si impozite le-a incadrat ca si ansamblu. ... (vezi toată discuția)
Impozit semiremorca cata8 cata8 Buna ziua. Am si eu o intrebare: cum se impoziteaza o semiremorca ? Conform art 263 alin 4 sau 5 sau 6? Multumesc!:sorry: (vezi toată discuția)