avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu RCA expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu RCA expirat

Bună ziua Nici nu stiu in ce rubrica sa postez acestă intrebarea imi cer scuze daca am postat greșit.

Am avut un accident in Italia din vina mea, eram cu un camion si o remorca eram inceptor si patronul firmei m-a insotit tot drumul , camionul avea RCA expirat insa remorca avea valabil cel pe care l-am accidentat defapt a intrat in remorca si nu in camion, in fine nu întru in detalii. Dupa vreun an mi-a venit de la BAAR sa plătesc despăgubiri vreo 12000€ cum ca nu am avut RCA pe camion după toate astea nu m-am înțeles amiabil cu ei si acum m-au dat in judecată. Intrebarea mea este: Despagubirile trebuie sa le plătesc eu sau societatea la care am lucrat, ținând cont că eram neangajat si si societatea in prezent cred ca nu mai exista? pot fi executat silit?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:09, 11 Februarie 2019

Problema supusa disctei este reglementata de dispozitiile art. 16 alin. 1 si 2 din Norma ASF nr. 20/2017.

ARTICOLUL 16
Cuplul tractor-remorcă/semiremorcă
(1) Asigurarea RCA a remorcilor/semiremorcilor are acoperire doar dacă acestea nu sunt ataşate unui vehicul tractor.
(2) În cazul în care evenimentul se produce în timp ce remorca sau semiremorca este ataşată vehiculului tractor, răspunderea aparţine vehiculului tractor.

In concluzie, solicitarea BAAR este legala.

ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea despagubirii pentru cuplul tractor-remorca/semiremorca JustSeche JustSeche Buna ziua, Ordinul CSA Nr. 14/2011 privind asigurarea obligatorie RCA, prevede ca: Art. 51. — (1) Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru ... (vezi toată discuția)
Rca auto dacă împrumut remorcuta auto unei cunoștințe cu ... nelu1221 nelu1221 RCA auto Dacă împrumut remorcuta auto unei cunoștințe cu condiția că în caz de accident sa suporte consecințele fara să-i dau asigurarea mea . ... (vezi toată discuția)
Dauna totala fara a mai fi valabila rca-ul(expirat) AndreyADM AndreyADM Am fost lovit de cineva cu masina încât acesta care m-a lovit mi-a produs la masina o dăuna totala, masina fiind răsturnată. Intrebarea mea este daca am ... (vezi toată discuția)