avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovigneta

Va rog,lamuriri in ceea ce priveste amenda lipsa rovigneta pt vehicul MTMA in urmatoarea speta,prezentata succint :
-operatorul de transport Z ,presteaza servicii cu contract de inchiriere legal si cu urmatoarele vehicule mentionate mai jos;
-capul tractor(vehiculul care tracteaza) 2axe,masa max 18000kg, fiind al unui utilizator X ,inscris in certif inmatric ;
-semiremorca (vehicul tractat)3axe,masa max 40000kg, fiind al altui utilizator Y inscris in certif inmatric;
Sanctiunea se da lui X ,cuantumul amenzii fiind cel prevazut pt tot vehiculul,din Anexa 4,adica de 4500lei+5600lei taxa despagubire.
Intrebare:
Conform legislatiei in vigoare ,respectiv art 7 din OG 15/2002,e corect aplicata amenda ?
De ce Y,nu ar beneficia de aceeasi amenda sau cota parte ,nu se creaza o discriminare ?
De ce nu s-a dat amenda invers,ca ma gandesc ca semiremorca e cea care produce un impact negativ asupra drumului,de 2ori mai mare decat capul tractor.
Oare n-ar fi fost mai corect ca Z ,operatorul de transport sa fie sanctionat ,deoarece foloseste vehicululul sub un cadru legal?
Va rog,argumentatii cu art de legi.....:hammer:Fapta s-a intamplat in iul 2010.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kutuabe , utilizator 13:42, 14 Septembrie 2011
Multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu rca expirat MickeyMouse MickeyMouse Bună ziua Nici nu stiu in ce rubrica sa postez acestă intrebarea imi cer scuze daca am postat greșit. Am avut un accident in Italia din vina mea, eram ... (vezi toată discuția)
Impozit autoutilitara n3 PAULA STOICA PAULA STOICA in iunie 2003 am inmatriculat o autoutilitara n3 iveco pe suspensii si o semiremorca cu doua axe, iar cei de la taxe si impozite le-a incadrat ca si ansamblu. ... (vezi toată discuția)
Impozit semiremorca cata8 cata8 Buna ziua. Am si eu o intrebare: cum se impoziteaza o semiremorca ? Conform art 263 alin 4 sau 5 sau 6? Multumesc!:sorry: (vezi toată discuția)