avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma de transport intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma de transport intracomunitar

Buna seara

Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE si NonUE.(fara transport pe teritoriul Romaniei)
Va rog sa-mi spuneti daca se poate
1. Trebuie sa ma inscriu in registrul operatorilor intracomunitari?
2. Daca da, care este procedura de inregistrare?
3. Mai am nevoie si de alte autorizari?
Mentionez ca societatea e neplatitoare de TVA

Va multumesc anticipat
Cu stima
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:53, 17 Septembrie 2011
Sa luam 2 exemple atunci
Transport de bunuri din Italia in Ungaria, si din Italia in Turcia, Ce regim au si cum ar trebui sa facturez?
Va multumesc pentru timpul acordat

cine este beneficiarul transportului (cui facturati) in ambele cazuri?
Oricare dintre societati poate sa fie beneficiarul, in functie de contractul incheiat.
Daca ma puteti ajuta cu pareri pentru fiecare v-as ramane profund indatorata.
Multumesc

1.transport italia-ungaria - indiferent de beneficiar necesita inregistrarea in scopuri de tva intracomunitar si inscrierea in ROI. se va factura fara tva, serviciul fiind neimpozabil in romania, cf art. 133, alin 2 cf si se va raporta in decl. 390

2. transport italia-turcia, beneficiar italian - nu necesita inregistrarea in scopuri de tva intracomunitar si nici inscrierea in ROI intrucat este un transport legat de un export de bunuri din italia in turcia si este scutit de tva, cf art. 143, alin 1, lit. c) cf

3. transport italia-turcia, beneficiar turc - nu necesita inregistrarea in scopuri de tva intracomunitar si nici inscrierea in ROI intrucat beneficiarul nu este stabilit in comunitatea europeana (oricum operatiunea ar fi fost scutita - transport legat de import de bunuri art. 143, alin 1, lit d) cf)
Va multumesc mult pentru ajutor, in sfarsit m-am lamurit.

Am sa merg sa depun dosarul la Finante pentru inregistrarea in scopuri de TVA.

Din ce am citit pe forumuri e o procedura care dureaza destul de mult si pana nu ma voi inregistra in scopuri de TVA si apoi in ROI, nu voi putea lucra, pentru prestarea serviciilor intracomunitare. Asa ca nu trebuie sa mai pierd timpul macar sa apuc sa lucrez in 2011.B-)

Cu stima

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar maryllou1957 maryllou1957 Sunt Munteanu Marcela Doina ll si as vrea sa intreb daca pentru II care nu au venit pana in prezent platesc TVA pentru produsele cumparate din exterior . Am ... (vezi toată discuția)
Tva si roi crinarug crinarug 1. Societatii X din Romania (cod CAEN 5229) i se factureaza transport maritim de catre o societate din Danemarca, pe factura mentionandu-se cota \"O\" TVA , ... (vezi toată discuția)