avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!
Am introdus recent actiunea de divort si am parasit domiciliul impreuna cu copilul meu de 2 ani. Sotul ma ameninta cu diverse lucruri, printre care si parasirea domiciliului si cererea custodiei...zice el ca are mari sanse pentru ca am plecat de acasa cu minorul in mod nejustificat etc...mentionez ca micutul sufera de autism si este dependent de mama. Ce poate sa faca el in aceasta situatie?
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ligia79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nicolae , Avocat 14:56, 15 Septembrie 2011
Buna ziua, aveti vreo intrebare de adresat?
Buna ziua!

Da, as dori sa intreb cat de justificate sunt amenintarile lui...atata timp cat am depus cererea de divort mai am obligativitatea de a ramane la acelasi domiciliu pana la finalizarea divortului? Mentionez ca era imposibil sa convietuim iar copilul ar fi avut de suferit..mai ales ca are o afectiune neuropsihica.. Va multumesc anticipat!
Poate face "multe" dar "nimic"
Parasirea caminului conjugal in conditiile relatate de dvs nu reprezinta motiv pentru incredintarea minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cam ce sanse am ca tata sa obtin custodia copilului(copilul avind 6.4ani leonardniculescu leonardniculescu avind in vedera caci sotia a parasit domiciliul conjugal pe 24februarie si nu a venit sa-si vada copilul decit de 3 ori in atita timp (vezi toată discuția)
Custodia copiilor Gabr13la11 Gabr13la11 Acum 2 luni am părăsit domiciliul conjugal din cauza neînțelegerilor cu soțul meu(jigniri, amenințări, loviri )copii rămânând la el din ... (vezi toată discuția)