avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Program liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Program liniste bloc

Buna ziua,

Am achizionat recent un apartament intr-un bloc si am si inceput lucrarile de renovare. Mai concret schimbam instalatia electrica, ceea ce prusune "spart" cu bormasina in beton.

Administratora mi-a comunicat ca programul de liniste este 13-17.
Am cateva intrebari:

1. Tinand cont ca in lege scrie intervalul 13-14, daca un vecin ma reclama la Politie ca fac zgomot la ora 15, pot fi amendat?
2. In afara programului de liniste al blocului (13-17) eu pot sa fac orice zgomot sau trebui sa nu depasesc un anumit numar de decibeli? Care e limita? Cine masoara ca am depasit limita? Politia?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:33, 7 August 2019
Buna ziua,
Ati anuntat administratia ca in perioada ... o sa efectuati lucrari de modernizare a apartamentului?
Daca da...se respecta orele de liniste legale, Doar asa va pot amenda organele statului...in rest...incercati sa deranjati cat mai putin posibil.
Da, am comunicat verbal doamnei administrator legat de perioada de renovare si am pus si afise pe scara. Este necesar ca anunutul catre administratie sa aiba o nota oficiala?
Ar fi bine sa aveti si ceva scris, poate spune ca nu stia nimic...
Faceti o notificare scrisa in doua exemplare, din care macar pe cel ce ramane la dvs. sa semneze presedintele asociatiei si/sau administratorul, in care sa spuneti ca in perioada...executati lucrari de renovare in apartamentul dvs. si va angajati sa respectati programul legal de liniste.
La ea puteti anexa si o copie a autorizatiei de constructie, daca ati avut nevoie de una...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt aplicabile prevederile din Legea nr. 61/ 1991 republicata. Vedeti art.2 pct.25-27.
In cazul dvs. sunt aplicabile, in special (daca respectati intervalul 13-17 din Regulamentul de bloc), prevederile de la pct. 27 (nu puteti face zgomot oricat, oricand si oricum, depasind 35 dB(A) la limita apartamentului dvs.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Nu este nevoie sa masoare nimeni puterea zgomotului emis in conditiile in care zgomotul produs de picamere/ rotopercutante si masini de gaurit depaseste cu siguranta limita susmentionata (a se vedea cartea tehnica a echipamentului tehnic).
Multumesc frumos pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)
Legea ordinii si linistii publice Cristina_Ioan Cristina_Ioan Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si ... (vezi toată discuția)
Problema cu un vecin care da muzica mult prea tare d0z0 d0z0 Am un vecin care de cateva luni incoace a inceput sa dea muzica foarte tare. Discutiile amiabile/neamiabile nu au avut nici un rezultat. El asculta doar in ... (vezi toată discuția)