avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Efectele produse de contractul de mandat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Efectele produse de contractul de mandat

Buna ziua!

As dori sa va intreb ce efecte produce un contract de mandat (oneros- contract de manager) dupa revocarea unilaterala (din partea mandantului)?
Mandantul are dreptul sa ceara restituirea unei parti din remuneratie, referindu-se la clauzele unui contract deja reziliat?

Cel mai recent răspuns: costic , utilizator 13:11, 16 Septembrie 2011
Daca acel contract a fost deja reziliat...inseamna ca u mai exista baza contractuala legala intre parti...
dacă prin contract ați stabilit anumite obligații și acestea nu au fost executate integral, deși a fost achitată integral suma stabilită pentru toate serviciile, atunci da, aveți dreptul de a solicita o parte din sumă corespunzătoare serviciilor neexecutate. chiar dacă a fost reziliat, contractul este punctul dv-stră de plecare.
contractele de mandat se incheie de regula la unitatile de stat. trebuie vazut in prim rend ce zice contractul, daca a fost incheiat in baza lui 79, a codului civil si/sau cu inseratii din legea 31.
la fel depinde cine a pus in discutie intreruperea contractului AGA sau CA. exista un mare vid de legislatie la acest capitol si mai trebuie avut in vedere si actul constitutiv al unitatii.
daca veniti cu completari. eu lucrez la un SA de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura autentica irevocabila Andreea Istrate Andreea Istrate In ce conditii s-ar putea realiza revocarea unei procuri autentice numai cu acceptul mandatarului? Exista vreo clauza ce ar putea fi inserata pentru a nu se ... (vezi toată discuția)
Clauza de forta majora-urgent! coca33 coca33 Buna ziua Va adresez urmatoarea problema: Doresc rezilierea unui contract de mandat invocand clauza de forta majora,pe motiv de sanatate.Ce trebuie sa atasez ... (vezi toată discuția)
Poate refuza persoana împuternicită să facă ce scrie în procură? Filia Filia Bună ziua am o întrebare. Eu i-am dat fratelui meu procura pt. succesiune și pt. vânzare casă, după moartea mamei. Eu locuiesc in Germania, el în ... (vezi toată discuția)