avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal

Daca efectuez o expertiza extrajudiciara in care se descopera alte fapte si imprejurari fata de ce sa descoperit in expertiza judiciara se admite ca proba (inscris) la recurs? si se mai arata ca expertiza judiciara nu a fost facuta corect din punct de vedere tehnic sunt sanse sa se caseze sentinta si sa se rejudece dosarul si anume sa se refaca din nou expertiza tehnica de data aceasta corect?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: reflexleg , utilizator 05:03, 17 Septembrie 2011
Da asta o sa incerc.Bafta in continuare.
Daca sunteti in termen , aveti posibilitatea sa solicitati efectuarea unei noi expertize(cotraexpertiza ) de catre alt/i expert/i.
In aceasta situatie , este recomandabila , angajarea unui expert-parte , care sa va sustina punctele de vedere sub aspectul tehnic informatic , erventual sa depuna coraport .
In situatia care depuneti ca proba o expertiza extrajudiciara , aceasta nefiind dispusa de catre instanta , nu este obligatoriu ca magistratii sa o aiba in vedere la stabilirea unei eventuale vinovatii.
Nu au nicio legatura spete similare din dreptul britanic , care are alte principii decat cel roman.
Am termen recursul la Inalta Curte.Eu asta doresc o modalitate prin care sa cer efectuarea unei noi expertize care sa raspunda la obiectivele formulate de mine si aprobate de instanta.Expertiza care a avut loc si sa desfasurat la Curtea de Apel nu consider ca sa efectuat in mod corect deoarece cum am scris si mai sus expertul nu a accesat, analizat si studiat datele stocate pe CD aceleasi date care au stat la baza acuzatiilor formulate de parchet.Deci mai pe cuvintele mele cum parchetul a analizat acele date si a formulat acuzatiile la fel cred ca era normal ca si expertul sa analizeze acele date si sa raspunda la obiectivele formulate de mine si aprobate de instanta.Obiectivele formulate nu fac decat sa infirme sau sa confirme acuzatiile.Defapt asta e si rostul expertizei pana la urma urmei..


si ca sa dau un exemplu sa ma fac si mai bine inteles arat urmatoarea situatie.

mi sau gasit mai multe link-uri salvate intr-un text document
parchetul si reprezentantul site-ului prin simpla interpretare a lor ma acuza ca le-am compromis .. deci sunt simple link-uri care orice poate le poate avea in pc cu un simplu copy/paste de exemplu eu acuma dau un copy la pagina care o am deschisa a forumului avocatnet.ro si dau paste intr-un text document.asta nu inseamna ca eu am accesat-o ilegal sau am compromis in vreun fel site-ul si nici nu inseamna ca am compromis un cont al unui utilizator.

Daca te exemplu ma logam cu datele altui utilizator si aveam datele respective salvate la mine in pc sau daca aveam un link salvat si intrant pe el eram logat cu datele altui utilizator era de inteles nu?Inseamna ca am compromis acel cont sau l-am accesat in mod ilegal.Despre ip-ul meu sau cookieuri sau altfel de date care arata acesarea ilegala sau compromiterea acelui site nu exista, deci prin urmare acel expert care a facut expertiza putea lua acele CD-uri si sa caute pe ele DATE, URME,CONTURI COMPROMISE,VIRUSI,SITE-uri de PIHISING,PROGRAME de PISHING toate lucrurile care mi-au fost puse in carca prin simpla formula MAGICA:

"sau interpretat acele link-uri ca fiind conturi compromise prin una dintre urmatoarele metode phising sau virus/trojan.la unele dintr-e acele conturi sau folosit 2 site-uri de phising cu ajutorul carora sau mai compromis 400... si nustiu cat de conturi. deci prin urmare am compromis 500 de conturi PUNCT."

si se dau 2 site-uri de phising cu care eu nu am nici o legatura.Nu le-am accest vreodata, nu se gasesc la mine in calculator.

Expertul nu a facut decat sa confirme niste lucruri din rechizitoriu.. aruncate de parchet si cam asta a fost expertiza informatica.La audierea expertului care sa facut in lipsa aparatorului meu deoarece era din alt oras si instanta se tinea la ora 13 de obicei.. asa sa cazut la mica intelegere instanta sa se tina la ora 13.. domnul expert avea bilet de tren pentru ora 11 si a spus ca daca nu este audiat pana la ora 11 el trebuie sa plece.Am fost chemat in sala si mi sa spus aceasta problema si eu de buna credinta am fost de acord sa fie audiat eu fiind aparat de un alt aparator al unei parti din dosar.In necunostiinta mea de cauza ulterior mi-am dat seama ce prostie am facut.Totusi aparatorul ia pus cateva intrebari .. de ce nu a analizat acele CD-uri .. raspunsul a fost acelasi.. nu a avut access la ele sau nu i-au fost puse la dispozitie.. desi CD-urile sunt la dosar.Si i-am spus din cele 500 de conturi compromise sa ne spuna 1 cont care l-am compromis si ulterior am accest site-ul.Bineinteles expertul facand o gafa enorma care pentru instanta nici nu a contat, a dat un nume care aparea in dosar si care a fost gasit intr-un mesaj (e-mail) si a spus cu ajutorul acestei chei de access care a fost compromisa sa accesat ilegal site-ul, bine inteles ca acel nume nu e nici un cont nici o cheie de access a acelui site si acest lucru se poate verifica foarte usor pe site-ul respectiv.. si ca sa fie oficial instanta daca tinea cont doar trebuia sa contacteze reprezentatul site-ului sa confirme sau sa infirme existenta a unu-i cont de utilizator (chei de access) cu numele respectiv.Atat de simplu... si se punea intrebarea.. daca singurul exemplu dat de expert ca cheie compromisa si access ilegal .. nu exista ...si nu a existat vreodata.. cum a fost compromis? cum poti compromite ceva ce nu exista? si cum poti folosi acel nu exista in accesarea ilegala a site-ului?

Cum compromiti ceva ce nu exista cu niste pagini de pshising care nu se gasesc la mine in calculator si cu ajutorul unor site-uri de phising care nu le-ai accest niciodata? cum compromiti conturi de utilizator (chei de access) cu virus/trojan care nu se gasesc la tine in calculator?

Cum compromiti 500 de conturi de utilizator si nici macar unu-l nu se gaseste la tine in calculator?

In unele din acele conturi compromise sau gasit accesari de pe ip-uri din Curtea de Arges si Bucuresti.. de ce nu sa cautat cui apartin acele ip-uri?De ce e mai usor sa mi le puna mie in carca?

La celelante acuzatii mi-am dovedit nevinovatia cu probe certe (2 expertize vocale si grafologica)la fel credeam ca o sa fie si cu aceasta expertiza infromatica care ma costat 1600 lei.. dar a fost doar o fusereala grabita si facuta pur si simplu de mantuiala.

Am incercat sa fac copie dupa cd-uri la curtea de apel si mi sa respins pe motiv ca, conform procedurilor de ordine interioara nustiu ce articol ca pe CD-uri nu au unde pune stampila curti de apel ca pe celelante acte care se scot de la dosar.

Acum cand sa studiat din nou dosarul sa constat ca lipseste un CD si ca dupa ce am facut cerere sa le pot copia si mi-a fost respinsa judecatoarea a facut un referat prin care constata lipsa unui cd din dosar.. dar nu a contat la trimis asa mai departe.

Cam asta e situatia.

Domnule r.gabi nu doresc o expertiza extrajudiciara care magistratii sa o aiba in vedere la stabilirea unei eventuale vinovatii, doresc sa depun o expertiza extrajudiciara prin care sa arat ca expertiza care sa efectuat nu sa efectuat corect din punct de vedere tehnic si nu sa raspun la mai nici un obiectiv formulat si sa arat prin expertiza extrajudiciara ce se gaseste defapt pe acele CD-uri .. sub nici o forma 500 de conturi compromise sau pagini de pshising,site-uri de phising, virusi sau alte minunatii..si prin urmare daca reusesc sa arat aceste lucruri eventual sa se dispuna rejudecarea dosarului si anume efectuarea unei noi expertize la care bineinteles de data aceasta o sa imi angajez expert asistent care sa se asigure ca se desfasoara corect si se raspunde obiectivelor formulate de mine si aprobate de instanta.


Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
reflexleg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva specializat in frauda informatica? reflexleg reflexleg Intr-un dosar de frauda informatica sa aprobat o expertiza care ulterior sa efectuat cred eu total gresit..cineva pe aici cat de cat cu niste cunostinte mai ... (vezi toată discuția)
Expertiza gresita considerata expertiza reflexleg reflexleg Buna seara, Intr-un dosar penal plin de povesti inventate de diicot reusesc prin doua expertize (expertiza vocala , expertiza grafologica sau grafoscopica ... (vezi toată discuția)
Buna, parere despre expertiza. reflexleg reflexleg Buna, Sunt judecat intr-un dosar.. acuma a fost in faza de apel si doar ce s-au dat pronuntarile.. ce ma intereseaza am cerut niste expertize ... (vezi toată discuția)