avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... venituri din activitatea de agent de asigurari - ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

venituri din activitatea de agent de asigurari - declaratie separata ??

Buna ziua ! Va rog sa ma indrumati si pe mine cu urmatoarea problema : sunt salariata si mai am un contract de colaborare ca agent de asigurari non viata, activitate de care ma ocup sporadic ,veniturle obtinute fiind impozitate direct la sursa cu 10 %,mie platindumi-se suma gata impozitata .Eu stiam ca pt. acest gen de venit,respectiv,cu impozit retinut ,nu mai este necesar sa fac declaratii fiscale pt acest venit... Dar , am primit de la fisc o notificare in legatura cu veniturile obtinute din alta sursa decat salariul pe anul 2007 ,pe care ar fi trebuit sa le declar in termenul legal pt. aceasta. .Astfel, ma aflu intr-o situatie neplacuta si vreau sa stiu ce trebuie sa fac ,daca am gresit ,cum pot rezolva aceasta problema ...si sper sa nu fie penalizari sau amenzi mari . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters54856 , utilizator 10:24, 23 Iunie 2009
Subiect: RE: venituri din activitatea de agent de asigurari - declaratie separata ??

Mai trebuie la dosar copie dupa contractul de colaborare si extras din borderoul de plati.

Pentru contract de mandat ( cum e posibil sa aveti ) amenda este de 5 lei.

Pentru PFA amenda este de 10 lei.

Mi s-a spus dupa 3 luni ca trebuia sa declar contractul de mandat(agent asigurari) in termen de 30 de zile de la data incheierii la admin financiara. Sunt in incurcatura...

Am sunat acum 5 min. la admin. financiara si mi s-a spus ca amenda este intre 500 si 1000 lei sau jumatate in48 ore. Contractul e din octombrie 2008.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Termenul de declarare e in mai anul urmator sau 30 de zile?
Nu se poate face ceva ca sa nu achit amenda asa mare?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
GigelD, utilizator
Incercati sa mergeti direct la inspectorul de care apartineti.Trebuie sa se rezolve intr-un fel.Intr-adevar amenda este de la 500 la 1.000 pt.nedepunerea decl.de inregistr.fiscala a pers.fizice.
Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am lucrat ca agent marketing la o firma de asigurari , am mers la administratia financiara am declarat venitul,mi s-a oprit o suma ,iar cand am incheiat activitatea am depus toate actele care dovedesc ca activitatea mea la acea firma a incetat.Asta era prin 2007.Anul trecut am primit iar acasa cum ca n-am declarat veniturile ,am mers iar si am declarat,iar anul acesta m-am trezit iar cu plic.Nu este posibil asa ceva.Intrebarea mea este: pana la sfarsitul vietii o sa primesc acest plic?Vad ca ei nu inteleg ce este acela un contract de munca incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit contract civil morfeus morfeus Buna ziua! Stie cineva cum se impoziteaza un contract civil ? Contractul este incheiat intre o societate si o persoana fizica neautorizata....Se platesc ... (vezi toată discuția)
Despre declaratia 205 ContSters138151 ContSters138151 O firma cu obiect de activitate \"comert cu amanuntul\"care a desfasurat activitate doar 3 luni in anul 2009 dupa care si-a incetat activitatea a primit o ... (vezi toată discuția)
Conventie civila smsimona smsimona dorim sa incheiem un contract de conventie civila cu o persoana fizica-e pensionar -ca si portar la firma sambata si duminica .Va rog sa-mi spuneti cadrul ... (vezi toată discuția)