avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă incadrare juridica
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

incadrare juridica

Daca victima l-a lovit pe inculpat cu o carja peste spate şi, încercand sa îl loveasca din nou, inculpatul a prins cârja şi apoi i-a dat drumul, victima dezechilibrându-se şi cazand pe spate în strada, iar în timp ce victima în vârsta de 73 de ani se afla cazuta în strada, inculpatul i-a aplicat, cu putere, cu picioarele, multiple lovituri în zone vitale, fapta se încadrează în infracţiunea de ???

(Victima a decedat)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:42, 19 Septembrie 2011
Desigur, insa nu am fost avocatul inculpatului sau al vreunei alte parti, discutia este la nivel de jurisprudenta, oricum ce putea rezulta din continutul raportului, ca inculpatul a lovit puternic si victima a murit de infarct in timp ce se uita pe ipod. :closedtopic:

Dacă victima l-a lovit pe inculpat cu o cârjă peste spate şi, încercând să îl lovească din nou, inculpatul a prins cârja şi apoi i-a dat drumul, victima dezechilibrându-se şi căzând pe spate în stradă, iar în timp ce victima în vârstă de 73 de ani se afla căzută în stradă, inculpatul i-a aplicat, cu putere, cu picioarele, multiple lovituri în zone vitale, fapta se încadrează în infracţiunea de omor calificat prevăzută în art. 174 - art. 175 alin. (1) lit. i) C. pen., săvârşită în condiţiile circumstanţei atenuante a provocării, iar nu în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prevăzută în art. 183 C. pen., întrucât aplicând victimei, cu putere, cu picioarele, multiple lovituri în zone vitale şi având în vedere vârsta şi starea de sănătate a victimei care se deplasa cu ajutorul unei cârje, inculpatul a prevăzut posibilitatea de a se produce moartea victimei şi, chiar dacă nu a urmărit-o, a acceptat-o, existând intenţia specifică infracţiunii de omor, în modalitatea intenţiei indirecte.

I.C.C.J., Secţia penală, decizia nr. 292 din 28 ianuarie 2011

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Eu nu mai inteleg nimic, daca Dvs. domnule avocat Mihai-Jus cunosteati raspunsul, pentru ce ati facut aceasta postare? :wassat:
Cu raspunsul postat de mine mai sus, am vazut ca nu am gresit totusi, deoarece Tribunalul a schimbat incadrarea in L.C.M. Ulterior, datorita probelor administrate I.C.C.J. a dispus schimbarea incadrari juridice . :)
Cu tot respectul fata de dl. avocat , dar nu vad care erau problemele.
Discutam din "povestiri" ?
Discutam despre o incadrare juridica cat de corecta este , fara a avea hotararile si motivarile instantelor sau ale altor organe , fara a avea actele emise de acestea ?
"Vorbim discutii" ?
Eu cred ca dl avocat ar trebui sa fie mai explicit , tocmai pentru ca d-sa este jurist in primul rand.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omorul calificat-lcm roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Incadrare fapta cocoxxl cocoxxl Va rog sa ma ajutati si pe mine cu incadrarea unei fapte Speta pe scurt:conflict spontan ,inculpatul aplica victimei intr-o perioada foarte scurta de timp ... (vezi toată discuția)