avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Card salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Card salariu

OUG 149/2007 spune asa:

ART. 5
Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice din subordinea acestora, indiferent de sistemul de finanţare, vor lua măsurile necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului prin intermediul cardurilor.

ART. 6
(1) Trecerea la plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru instituţiile publice cu sediile în municipii şi oraşe, prevăzute la art. 5, se va face până la data de 31 martie 2008.
(2) Salariaţii instituţiilor publice cu sediile în mediul rural, prevăzute la art. 5, beneficiază, la cerere, de plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor.

ART. 7
(1) Instituţiile de credit prin care se efectuează plăţile prevăzute la art. 5 sunt selectate de ordonatorii de credite, în condiţiile legii.
(2) Salariaţii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor instituţii de credit decât cele selectate în condiţiile alin. (1).
Deci angajatii nu sunt obligati sa primeasca salariul prin intermediul unei banci impuse de angajator.


Intrebarea mea este , in cazul in care institutia la care lucrez , ma obliga sa-mi vireze salariu pe un card de o banca agreata de ei, ce pot face sa ii determin sa-mi vireze banii la banca care doresc?
Cel mai recent răspuns: boggieuk , utilizator 21:48, 19 Septembrie 2011

Aici

[ link extern ]

scrie, printre altele:

"

Puteţi renunţa la contul pe care aţi fost obligat să îl deschideţi şi să încheiaţi un contract cu banca pe care o preferaţi, solicitând apoi angajatorului să facă plata salariului în noul cont. În cazul în care întâmpinaţi un refuz, vă puteţi adresa ITM", spune Mihai Titichi, consultant la Centrul European al Consumatorilor din România.



Din experienta personala si a altora, daca nu intentionati sa va schimbati curand locul de munca, este mai bine sa lasati lucrurile cum sunt.
Institutiile de credit pentru plata pe card a salariilor e posibil sa nu fie alese intamplator. In cazul cand va veti schimba curand locul de munca, s-ar putea ca si acolo sa fie aceeasi situatie.
Daca totusi, vreti sa o luati pe calea prevazuta de frumoasele noastre legi, sfaturile celor care au postat inaintea mea va pot fi utile.
Problema este ca noi avem o descoperire de card la aceea banca, eu am fost in somaj cateva luni , sotia acum si-a reluat munca, am fost la banca respectiva si i-am atentionat conform art.409 lit.b si art.410 cod procedura civila, sa imi puna poprire pe salariu 1/3.Raspunsul bancii a fost NU, luam toti banii pentru ca nu v-am dat in judecata.Doi la mana noi avem o fetitza de 2 ani , acesta poprire pe tot salariu , o poate duce la un trai la limita supravetuirii, de aceea am de gand sa apelez la Protectia Copilului, plus ca ii voi da si in judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate carduri salarii accexpert accexpert As dori sa deschid un subiect cred eu putin controversat. Obligativitatea deschiderii unui cont bancar (cu card atasat) la schimbarea locului de munca intr-o ... (vezi toată discuția)
Salariu cash utiliyator utiliyator As vrea sa mi fie platit salariul prin casieria unitatii institutiei publice in care lucrez nu prin card bancar ca pana acum caci doresc anularea cardului nu ... (vezi toată discuția)
Salariu pe card 18bubu 18bubu buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D> (vezi toată discuția)