avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Termen-limita 25 septembrie pentru optiunea de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Termen-limita 25 septembrie pentru optiunea de depunere lunara a Declaratiei 112

Modelul declaratiei 112 a fost reglementat si aprobat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. ANAF a stabilit astfel cum va fi continutul formularului privind optiunea pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (declaratia unica 112).

Trebuie amintit ca, in contextul noilor modificari aduse Codului fiscal si aprobate de Guvern, aceasta declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se va depune trimestrial, fiind astfel schimbata modalitatea initiala care stabilea un termen de declarare lunara in functie de anumite categorii de contribuabili.

Acesti contribuabili pot opta insa pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate in cazul in care declaratia privind aceasta optiune va fi depusa pana la data de 25 septembrie 2011.

Acelasi act normativ reglementeaza prevederile conform carora contribuabilii mici, cu pana la trei salarii exclusive si o cifra de afaceri de sub 100.000 euro, ONG-urile si asociatiile de proprietari care vor depune, incepand de la 1 octombrie, declaratia unica 112 trimestrial.

Datele din partea Ministerului de Finante arata ca circa 54,7% din totalul contribuabililor vor beneficia de aceasta facilitate. Referitor la contribuabilii mari si mijlocii vor depune declaratia o data pe luna. In ceea ce priveste modificarile aferente modelului si continutului formularului D112, acestea sunt prevazute intr-un proiect de ordin al presedintelui ANAF.

[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: Geo_2008 , utilizator 18:30, 25 Septembrie 2011
Deci sa recapitulam,daca am inteles gresit va rog sa ma corectati:
-daca indeplinim conditiile si dorim sa depunem la trimestru ,depunem 010 pana la 31.10.2011
-daca dorim sa depunem lunar pentru trim .IV ,depunem pana la 25.09.2011 declaratia de optiuni si mai depunem inca o data aceasta declaratie pana la 31.01.2012 pentru anul 2012

corect???
Asa am procedat, singura posibilitate logica discutata si la trez. locala si asumata si de ei.
Dar mai mergem si pe tacaneala ilogica a guvernantilor, care-mi spune ca ceva se va mai modifica...
Pana la 31.oct va mai veni o modificare la modificarea schimbarii. Vom depune cu to(n)tii 010.
@danjoe
Numai atat?
mihaelastir a scris:

Am sunat mai devreme la administratie si am intrebat cine opteaza pentru depunere lunar:
1 firmele infiintate in 2011 si declarate micro depun declaratia
2 firme platitoare de impozit profit si au total venituri mai mici de 100000 si au un numar mediu de pana la 3 salariati si vor sa depuna trimestrial vor depune un 010 undeva prin luna octombrie
3 micro care vor opta la trimestrial vor depune si ele un 010 atunci in octombrie


Sustin inca o data ceea ce s-a mentionat mai sus:

Au obligatia depunerii acestei declaratii DOAR acei contribuabili care se incadreaza in art. 2 al 58 lit a-d (adica au CA sub 100 000, max 3 salariati, microintrepr, etc) ; SI DORESC totusi depunerea lunara.

Adica cu alte cuvinte cei care au de exemplu CA peste 100 000 sau/si peste 3 salariati NU AU CUM SA DEPUNA DECLARATIA pt ca se incadreaza la al 1 art 58 unde scrie clar ca au obligatia depunerii lunare.

Alt lucru de mentionat, D112 se depune obligatoriu lunar (chiar daca ai dr. de a depune trimestrial) incepand cu luna in care inceteaza CIM pt un angajat; urmand ca din trim urmator sa revii la depunerea trimestriala.

Fain nu????
Dragule,
eu sunt optimist!

Ii doare pe ei undeva?
Ii doare ca muncim noptile pentru a recupera timpii pierduti pe la cozi?
Nici pe mine nu ma doare ca au salarii mici, ca-i da afara, ca-i comaseaza, ca-i restructureaza, ca-i desfiinteza. [EDITAT]





Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Depunere declaratia 112 gabitza1980 gabitza1980 Buna dimineata.Avem o societate platitoare de impozit micro cu 6 salariati toti angajati in 2011.C.A pe 2010 =0.Am depus declaratia 112 lunar inclusiv luna ... (vezi toată discuția)
Trecere de la trimestrial la lunar (d112) alexa_axy alexa_axy Buna ziua, In momentul in care m-am infiintat (ianuarie 2014) si am avut primul salariat am ales sa depun declaratii trimestriale (declaraţia privind ... (vezi toată discuția)
Instintare de la anaf ca nu am depus d 112 ContSters13909 ContSters13909 azi am primit de la anaf instintare ca nu am depus d 112 pe luna oct 2011 si sunt amenintat cu amenda cnf art 219 .2.d din c. de proc fiscala De frica am depus ... (vezi toată discuția)