avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT DE INCHIRIERE,
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT DE INCHIRIERE,

Buna ziua !

Va rog sa ma ajutati intr-o problema!

O societate comerciala are in proprietate un imobil si il inchiriaza unei terte persoane fizice sau juridice pentru o perioda lunga de timp .
Contractul de inchiriere poate contine si o clauza prin care acesta sa continue si in cazul in care firma se dizolva sau falimenteaza ?Practic daca se schimba proprietarul imobilului!Se poate din punct de vedere juridic asa ceva?

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andre_1973 , utilizator 13:42, 15 Octombrie 2009
inchirierea este opozabila tertilor, pe toata durata de desfasurare a contractului de inchiriere, numai in cazul in care contractul de inchiriere este inscris in cartea funciara sau dac are data certa, iar data certa este anterioara datei la care tertul a dobandit dreptul de proprietate asupra bunului inchiriat.
pt a fi inscris in cartea funciara, contractul de inchiriere trebuie incheiat pe minim 3 ani.
deci, daca incheiati un contract de inchiriere pe mai mult de 3 ani il puteti inscrie in cartea funciara si este opoziabil oricarui tert dobanditor al imobilului, care va fi obligat sa respecte locatiunea in conditiile contractului initial.
in ce priveste existenta unei clauze contractuale, nu cred ca ea poate produce efecte fata de terti daca nu sunt respectate conditiile pe care le-am expus mai sus.
Este o imposibilitate ,a impune o prevedere contractuala ca o entitate care nu mai exista sa fie obligata sa continue sa mai fie parte intr un raport juridic de inchiriere.Situatia cu schimbatul proprietarului ,depinde de prevederile convenite initial in contractul de inchiriere
nu cred ca se punea problema ca firma care nu mai exista sa continue sa fie parte intr-un raport juridic. problema era care este modalitatea prin care contractul de inchiriere sa produca efecte fata de tertii dobanditori ai bunului inchiriat.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozabilitatea contractului de locatiune. data certa zaganescu zaganescu In conformitate cu prevederile NCC art. 1811 lit. b) [i]\"Dacã bunul dat în locaţiune este înstrãinat, dreptul locatarului este opozabil ... (vezi toată discuția)
Achizitie spatiu comercial cu contract inchiriere ContSters268673 ContSters268673 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un spatiu comercial care este inchiriat unei societati comerciale, contract de inchiriere din 2005, neinscris in cartea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)