avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Copyright imagini preluate de pe internet
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Copyright imagini preluate de pe internet

Buna seara!

Pe site-ul pe care-l detin am creat cateva bannere, iar la unele dintre ele am folosit imagini pe care le-am gasit in cautarile din google.

Recent, am primit o notificare de la o firma romaneasca, reprezentanta (editat), prin care am fost informat ca trebuie sa achizitionez licenta pentru una dintre fotografiile de pe site. De asemenea, mi s-a spus in felul urmator: ?Este important de reţinut că licentierea in vederea utilizarii imaginii identificate este necesară, chiar şi în cazul în care imaginea este îndepărtata de pe site-ul dvs?.

In cel mult 24 de ore eu am scos imaginea de pe site.

Ma puteti ajuta cu vreun sfat in aceasta problema? Ar trebui sa mai achit ceva? Exista riscuri in aceasta situatie? Firma este infiintata de mine si sunt singur, nu am angajati, de unde rezulta si ca firma este mica si nu dispune de capital in cazul unui proces. Licenta pentru aceasta poza ar costa cam 300 de euro.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Cel mai recent răspuns: elenoc , utilizator 17:20, 24 Noiembrie 2011
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi autor pe suport online Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. Ieri am primit o notificare de folosire pe un site detinut de mine a unei imagini care este protejata de drepturi de autor. (asa am aflat de la ... (vezi toată discuția)
Copyright imagine de pe un site unde nu sunt specificate notificari de nici un fel elenoc elenoc Buna seara, Am folosit in site o imagine care a fost luata de pe un site unde nu sunt specificate notificari de copyright si nici nu sunt folosite elemente ... (vezi toată discuția)