avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se aplica teoria impreviziunii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se aplica teoria impreviziunii?

daca intr-un contract de inchiriere s-a inscris o valoare a chiriei care ste sub pretul real al pietei in zona (contactul este incheiat acum 6 ani, iar atunci chiria era foarte mica fata de momentul actual), eu ca proprietara a unui spatiu dat spre inchiriere pot cere in instanta aplicarea teoriei impreviziunii? Atunci era 1 euro/mp iar azi este de 20 euro/mp.......
Ma intereseaza cum pot face ca valoarea chiriei sa creasca?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 14:28, 8 Iulie 2010
Ce definitie apare in contract pentru ...dreptul de nefolosinta a spatiului inchiriat?
Parerea mea este ca nu se prea poate aplica teoria impreviziunii. Valentin a aratat destul de clar ca privitor la contractul de locatiune nu exista nici o lege cu privire la impreviziune ci doar o creatie doctrinara (prof. Gh. Beleiu si altii au scris cateva articole privitoare la acest aspect).
Situatia este inca neclara (mai bine reproduceti parti din contract) pentru ca nu stim care era pretul initial, in ce conditii putea sa ajunga acest pret la maxim 80 de dolari si ce inseamna "dreptul de nefolosinta" :-/
pe scurt, incercati opimia mea, desi cu oarece costuri, cu sanse, confirmate printre randuri de stimabilii mei colegi
buna ziua
pai, o prima clauza chiar asa spune: " chiria lunara va fi de 500000 lei (vechi), putand fi negociata de ambele parti dar sa nu depaseasca echivalentul a 80 de dolari pe luna"...
Cat despre "plata daunelor pentru lipsa de nefolodinta a spatiului inchiriat...." eu una nu stiu ce reprezinta. De aceea am apelat aici poate gasesc o definitie la aceasta clauza. Ce inseamna?
multumesc mult pentru amabilitatea dvs.
ce se poate face?

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba un contract pe numele meu? carmen silva carmen silva Buna ziua, As vrea sa gasesc o motivatie prin care sa trec un contract de inchiriere pe numele meu. Contractul este incheiat de catre tatal meu care a ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)