daca intr-un contract de inchiriere s-a inscris o valoare a chiriei care ste sub pretul real al pietei in zona (contactul este incheiat acum 6 ani, iar atunci chiria era foarte mica fata de momentul actual), eu ca proprietara a unui spatiu dat spre inchiriere pot cere in instanta aplicarea teoriei impreviziunii? Atunci era 1 euro/mp iar azi este de 20 euro/mp.......
Ma intereseaza cum pot face ca valoarea chiriei sa creasca?
Parerea mea este ca nu se prea poate aplica teoria impreviziunii. Valentin a aratat destul de clar ca privitor la contractul de locatiune nu exista nici o lege cu privire la impreviziune ci doar o creatie doctrinara (prof. Gh. Beleiu si altii au scris cateva articole privitoare la acest aspect).
Situatia este inca neclara (mai bine reproduceti parti din contract) pentru ca nu stim care era pretul initial, in ce conditii putea sa ajunga acest pret la maxim 80 de dolari si ce inseamna "dreptul de nefolosinta" :-/
buna ziua
pai, o prima clauza chiar asa spune: " chiria lunara va fi de 500000 lei (vechi), putand fi negociata de ambele parti dar sa nu depaseasca echivalentul a 80 de dolari pe luna"...
Cat despre "plata daunelor pentru lipsa de nefolodinta a spatiului inchiriat...." eu una nu stiu ce reprezinta. De aceea am apelat aici poate gasesc o definitie la aceasta clauza. Ce inseamna?
multumesc mult pentru amabilitatea dvs.