elisa17 a scris:
... nelamurirea mea este cum declar veniturile obtinute din alte colaborari ocazionale.
Declararea veniturilor depinde de statutul economic pe care il alege persoana in cauza. Trebuie sa faceti o alegere personala.
...la adm fin prima persoana intrebata mi-a spus sa vin in 2009 si sa completez formularul 200,
Persoana respectiva a prezentat situatia in care aveti un contract de mandat sau de colaborare sau de prestari servicii sau cum vreti sa il numiti ( nu sunteti in acest moment nici PFA integistrata la ORC nici angajata personal intro profesie libera declarata la fisc).
...a doua persoana a spus sa ma inregistrez la Reg Com si apoi sa vin la ei cu nr de inregistrare fiscala.
Problema a fost lamurita de cei care v-au dat un raspuns privind inregistrarea la ORC. Nu a cunoscut prea bine situatia profesiilor libere. A spus ceva general cu situatii pe care le cunoaste si cu care s-a mai intalnit.
...de aici nedumerirea mea despre cum e corect sa procedez.
Sunt de parere
sa prezentati la fisc documentele de libera practica date de colegiul medicilor, diploma de studii si ce va mai cer daca va cer si sa faceti o declaratie de venit estimat 220 , o declaratie 070 pentru obtinerea CIF (codului de inregistrare fiscala ) daca sunteti hotarata sa lucrati oricat de mult e posibil si nu numai ocazional.