avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune sau nu?

Buna,
I-am dat in urma cu 2 saptamani suma de 1200 de euro unei persoane sa-mi cumpere o masina pt ca mi-a spus ca atat costa si ulterior am aflat ca el a platit de fapt doar 700 de euro pe respectiva masina restul i-a insusit pt el.intrebarea mea ar fi daca mai pot recupera cumva diferenta asta de bani deorece am vorbit cu vanzatorul si ulterior am aflat ca defapt a platit doat 700 iar eu am platit 1200.nu este inselaciune?multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:12, 5 Octombrie 2011
El va recunoaste la politie ca i-ati dat 1200 de euro, ca masina a costat 700 de euro....si ca restul este comisionul lui.
In conditiile acestea ce sa pateasca?
va veni la politie si va declara ca a comis o infractiune de inselaciune cu intentie...si cu siguranta va cere sa fie pedepsit exemplar pentru fapta comisa...va veti recupera prejudiciul si din acea zi toata lumea va sti ca s-a facut dreptate
nu prea inteleg ce vreti sa spuneti
nu poate sa spuna ca nu i-am dat 1200 de euro pt ca am un martor cand i-am dat suma respectiva plus de asta am intrat in posesia contractului de vanzare intre el si vanzator si acolo scrie clar suma(700 euro) restul si i-a gagat in buzunar
pana aici e bine...mai trebuie sa probati faptul ca a promis ca acesti 1200 de euro ii va folosi in intregime pentru plata pretului masinii si ca nu a existat o intelegere intre el si dvs de a va cumpara o masina audi cu obligatia de a se incadra in acesta suma dar fara a o folosi pe toata restul de bani reprezentand comisionul personal

Alte discuții în legătură

Am fost inselat cocmarin cocmarin Buna,am vazut pe forum o poveste similara ca si a mea si v-as ruga daca se poate sa-mi dati ceva sfaturi: In urma cu o luna am solicitat unei persoane sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pf intermediere vanzare imobil: contract de curtaj sau prestari servicii? corbul60 corbul60 Buna ziua, Am o nelamurire: cum poate o persoana fizica, in mod legal, sa intermedieze vanzarea unui imobil? Situatie concreta: vanzatorul detine un ... (vezi toată discuția)
Mi se poate anula contractul de vanzare cumparare? buzel buzel am cumparat un teren in 2007 undeva la tara cu 10.000 de euro iar in contract a fost trecuta suma de 20.000 de euro din neatentia tuturor crezand ca asa ... (vezi toată discuția)