avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare arest preventv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare arest preventv

Buna ziua!
Ar avea sanse un inculpat arestat preventiv sa fie judecat in libertate daca este recidivist sau nici nu se pune problema sa fie eliberat? Care ar fi cele mai argumentate motive pt care nu i-ar da drumul din arest preventiv?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:34, 29 Februarie 2012
Si daca fapta a fost facuta fortat fiind de imprejurare, fara intentie,sa iti aperi viata ta cat si a altor 5 oameni?
Si daca fapta a fost facuta fortat fiind de imprejurare, fara intentie,sa iti aperi viata ta cat si a altor 5 oameni?


Aceste lucruri trebuie dovedite.Simpla afirmatie nu poate convinge instanta.
Daca a fost in legitima aparare nu va raspunde penal.
Marea problema este ca cert, ca si fapta exista decesul persoanei, care, a decedat in urma actiunii acestuia...
Daca a aparat viata a mai multe persoane acestea pot fi audiate.
Este insa un proces foarte greu...mai ales daca este arestat intrucat se pare ca a fost vorba de aceasta infractiune si exista indicii sau probe de vinovatie.

Cum s-au intamplat lucrurile in versinea dvs.?
ma puteti va rog ajuta si pe mine.....prietenul meu a fost sambata la o discoteca cu mai multi prieteni unde a stropit cu bere...bineinteles ca nu numai el a stropit ci toti prietenii lui...duminica l-a arestat pt 24 de ore iar luni i-a dat 29 de zile de arest preventiv. a fost incadrat la art 149 lit d si f din cpp. a facut recurs care va fi judecat miercuri. are cam 10 martori care sustin ca nu i-au deranjat si sunt si camerele din dicoteca unde se vede ca doar atat a facut ca a stropit cu bere. din pacate el mai are o condamnare pt ultraj contra bunelor moravuri si deranjarea linistii publice unde a primit 3 ani cu suspendare. imi puteti spune ce sanse are la recurs sa fie eliberat? va rog din suflet... va multumesc
Nu il putea aresta ca a stropit cu bere deoarece nu ar fi nimic penal.
Au avut loc evenimente violente despre care nu stiti.

Alte discuții în legătură

Arestat pt ca a stropit cu bere teodoraoana teodoraoana am revenit cu alte detali despre acest caz, prietenul meu a fost arestat preventiv pt 29 de zile pt ca a stropit cu bere, dar defapt el este nevinovat. el se ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa recidivist Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare: Daca o persoana este recidivista si a fost arestat la aproximativ 2 ani de la eliberarea conditionata , in cazul care decizia ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)