avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina, acte pierdute
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina, acte pierdute

Buna. Am un prieten care acum sta la socrul lui. Acesta era sofer de tir si avea firma de transport, facea curse Italia - Romania si era un mare pasionat de masini. Prietenul meu nu a reusit sa il cunoasca prea bine ca el a murit inainte de nunta lor. Socrul lui, avea un mercedes vechi de vreo 30 de ani, in garaj, tinut sa il faca cadou la nunta insa cum nu a mai apucat, zilele trecute proaspetii casatoriti au vrut sa il scoata la o plimbare. Problema e ca nu gasesc nicaieri actele sa vada daca mai are sau nu asigurare, sa vada daca mai is valabile numerele si toate celelalte. In cazul in care nu mai gasesc nici cum actele, ce se poate face ca sa obtina acte noi?Mentionez ca tot ce o gasit o fost o copie dupa talonul masinii.
P.S. Masina e inscrisa pe Italia ca sediul firmei acolo a fost si acum firma s-a mutat in Romania (dupa deces)
P.P.S Trebuie mers in Italia sa declari actele pierdute? Sau fiind comunitate europeeana putem si la noi in tara?
Cel mai recent răspuns: bau_bau , utilizator 00:07, 26 Septembrie 2011
Se pot depune actele si la noi in tara din cate cunosc la ambasada Italiei. Puteti incepe cu o verificare la serviciul inmatriculari si vedeti daca masina figureaza in baza lor de date cu vreun litigiu.Este primul pas. Tot acolo vedeti ce acte va mai trebuiesc pt inmatricularea sa.
si la serviciul inmatriculari, sa duc numerele masinii? Ca masina fara acte nu pot sa merg cu ea..iau jos numerele si copia dupa talon si le duc acelea? Si la serviciul inmatriculari va referiti la politie nu la RAR nu? Va multumesc frumos pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunt la inmatriculare,vreau actele originale veronicaw veronicaw in luna iunie a.c. am cumparat o masina seco neinmatriculata de la un cetatean roman.masina este din italia.la serviciul inmatriculari totul ok,am fost chemata ... (vezi toată discuția)
Teapa inmatriculare ulise_noob ulise_noob Cer scuze daca postez unde nu trebuie. Sunt disperat si caut un ajutor de oriunde si de la oricine cu un sfat . La data de 27.12.2010 am cumparat un Opel ... (vezi toată discuția)
Am avut autorizarie provizorie ( numere rosii ) in august 2019 ... TATARUS IULIANA TATARUS IULIANA Am avut autorizarie provizorie ( numere rosii ) in august 2019 Nu am inmatriculat masina pentru ca am plecat Italia masina ma lasat-o acasa in garaj Acum ... (vezi toată discuția)