avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua!Am divortat in urma cu 7 luni ,divortul pronuntandu-se in luna februarie.Dupa divort ,am plecat, din apartamentul aflat in propietate comuna cu fostul sot,nesuportand mitocaniile acestuia,la ora actuala stand in chirie.Tin sa mentionez ,ca in urma casatoriei nu au rezultat copii.Problema mea cea mai stringenta e cea a drepturilor ce mi-i se cuvin din apartamentul aflat in propietate comuna(la cartea funciara suntem doar noi doi trecuti).Inainte de a cumpara apartamenul,in urma cu 12 ani,am primit un imprumut de la fratele lui pentru achizitionarea apartamentului(suma fiind de 7100 de dolari)cu condtia ,pur verbala ,ca in cazul de neachitare a datoriei, dupa decesul nostru apartamentul sa revina nepotului.In tot acesti ani am fost principalu intretinator in casa,fostul sot lucrand rareori ,fara o situatie certa in cartea de munca.Care sunt drepturile mele in urma partajuli?V a multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:55, 25 Septembrie 2011
Conform art. 30 din Codul familiei, "bunurile dobandite in timpul casatoriei de oricare dintre soti, sunt de la data dobanditii lor, bunuri comune ale sotilor". Asadar, indiferent din ce sursa a fost finantata cumpararea, a fost achizitionat in timpul casatoriei. Se prezuma faptul ca ambii soti contribuie la plata utilitatilor, respectiv intretinerea apartamentului, asta pana la proba contrara care poate fi facuta de Dvs. Partajul poate fi facut conventional, prin buna intelegere a sotilor, respectiv judiciar, de catre instanta. Aveti posibilitatea sa cadeti astfel la invoiala. Puteti cere Dvs apartamentul, dar va trebui sa ii platiti lui sulta, sau i-l atribuie lui si il obliga sa va dea sulta. Instanta obliga plata sultei cu rapiditate, la finalul procesului, sau la termenul stabilit de judecator, nu mai mult de 6 luni. Sau daca nu il vreti niciunul, bunul il puteti vinde amandoi, sau prin executor judecatoresc.


Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ContSters220529, utilizator
AR trebui sa va angajati avocat pentru a se analiza in concret drepturile dvs.
Poate ca aveti dreptul la mai mult de 50%...
Dvs. sunteti cea mai in masaura sa apreciati pana a se ajunge la instanta...care va aprecia pe baza de probe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu cetățean italian Biagio Biagio Sunt căsătorit de 14 ani cu o cetățeana romană ,avem doi copii divorțul pronunțându-se in Septembrie .avem o casa cu pământul aferent plus un teren ... (vezi toată discuția)
Care sint posibilitatile sa -mi pastrez apartamentul in caz de divort? carmeng18 carmeng18 soutul meu a inaintat actiune de divort dupa 40 de ani de casatorie pe motiv ca sint bolnava pshic de 20 de ani. De aprpape 2 ani el e plecat de acasa si sta ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 12 ani ? e posibil ? g_iulia g_iulia Buna ziua Am urmatoarea situatie : divortata cu 12 ani in urma, sotul admitand sa ne despartim civilizat ; la data divortului, a acceptat sa imi lase ... (vezi toată discuția)