avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Verisoara mea are un proces de stabilirea paternitatii, cel in cauza a spus ca face declaratie la notariat si recunoaste fetita, dar intreb cum se stabileste pensia de intretinere , mentionez ca paratul este pensionar de stat , daca stabileste instanta proprire pe pensie sau lasa la latitudinea paratului sa-i plateasca pensia de intretinere ce va fi stabilita s-au va trebui angajat de ea un executor.Procesul e pe rol din luna mai 2011si mai mentionez ca nu are nici un venit decit alocatia fetei.Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:43, 21 Martie 2012
Multumesc am sa incerc sa-l determin sa dea declaratia macar in fata unui notar , sper sa reusesc .
As mai dori o informare pentru acest proces, daca o persoana a fost martor la proces , acea persoana poate s-o reprezinte in instanta in continuare pe reclamanta deoarece nu stie cum sa discute in instanta si bani de avocat nu are deoarece are numai ajutor social la tara si 21 ani.Multumesc pentru raspuns.
nu
Am primit hotararea in cazul acestui proces prin care s-a stabilit ca copilul sa poarte numele tatalui si trebuie sa se faca mentiuni pe actul de nastere, deasemeni obliga paratul sa plataesca suma de 300 lei pensie intretinere dar nu specifica cu retinere directa la casa de pensii se reda doar ca : paratul este pensionar la Casa Judeteana de Pensii Neamt cu dosar de pensie nr 172693. As dori sa ma ajute cineva daca in urma acestei hotarari se poate face retine din pensia lui cu aceasta suma si ce ar trbui sa fac pentru a primi prin posta aceasta suma, deoarece el se lauda ca daca vrea ii da banii iar daca nu nui plateste nimic, ca la pensie numai el are dreptul de-a o ridica.Mentionez ca mama acestei fete nu realizeaza nici un venit decit ajutor social, are 21 ani.Va muiltumesc pentru raspuns.
In conformitate cu dispozitiile art. 453 alin. 2 Cod pr. civ.

Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere ... cand executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.

Din moment ce instanta nu a facut-o, depuneti o cerere la Judecatoriea care a pronuntat hotararea si solicitati in baza art de mai sus emiterea si trimiterea ordonantei catre Casa de Pensii.

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat copil JulieC JulieC De aproape doi ani de zile, tatal si alte persoane au incasat in numele meu alocatia de stat a fiicei mele, eu impreuna cu minora mutandu-ne in alt oras. ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu A dat Dumnezeu si mi-a venit prin posta hotararea de divort insa am observat ca nu este definitiva si irevocabila, ba dimpotiva se precizeaza ca se poate ataca ... (vezi toată discuția)