avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Verisoara mea are un proces de stabilirea paternitatii, cel in cauza a spus ca face declaratie la notariat si recunoaste fetita, dar intreb cum se stabileste pensia de intretinere , mentionez ca paratul este pensionar de stat , daca stabileste instanta proprire pe pensie sau lasa la latitudinea paratului sa-i plateasca pensia de intretinere ce va fi stabilita s-au va trebui angajat de ea un executor.Procesul e pe rol din luna mai 2011si mai mentionez ca nu are nici un venit decit alocatia fetei.Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:43, 21 Martie 2012
m_ella2005 a scris:

In conformitate cu dispozitiile art. 453 alin. 2 Cod pr. civ.

Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere ... cand executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.

Din moment ce instanta nu a facut-o, depuneti o cerere la Judecatoriea care a pronuntat hotararea si solicitati in baza art de mai sus emiterea si trimiterea ordonantei catre Casa de Pensii.

Paratul a facut la judecatoria Tg Neamt, jud Neamt unde s-a judecat procesul , apel in data de 28 noe 2011 , dar nici pina in prezent nu a primit citatie pentru proces si nici nu stim unde se va tine apelul, i-am intrebat pe cei de la judecatorie dar mi-au raspens ca nu-mi pot da aceasta informatie.Multumesc daca ma poate ajuta cineva.

Am si eu o intrebare tot legata de recalcularea penisiei alimentare. Tata copilului are acum trecut pe cartea de munca salariul minim 800 ron. Va rog daca imi puteti da niste idei de intrebari pentru interogatoriu ca sa pot demonstra ca el castiga real mai mult decat apare pe cartea de munca: de ex plateste personal o rata la banca pentru locuinta de aproximativ 1300 ron iar eu banuiesc ca salariu lui este acum undeva in jur de 2500 ron sau mai mult.
catana aurora cristina a scris:

As mai dori o informare pentru acest proces, daca o persoana a fost martor la proces , acea persoana poate s-o reprezinte in instanta in continuare pe reclamanta deoarece nu stie cum sa discute in instanta si bani de avocat nu are deoarece are numai ajutor social la tara si 21 ani.Multumesc pentru raspuns.

Paratul a facut apel invocand faptul ca i s-a facut proprire pe dreptul de pensie de stat pentru suma de 300 lei stabilita drept de pensie alimentara, motivat de faptul ca pensia nu este un venit, ci un ajutor de la stat pentru 35 de ani lucrati.As dori sa stiu daca este legal ce afirma paratul si daca instanta a facut corect retinerea din pensie pentru 300 lei pensie alimentara pentru minora.Va multumesc cu anticipatie.
Ceea ce afirma paratul este o ineptie. Este cu certitudine un venit ce poate fi urmarit silit, pana la cunatumul de 1/2 din acesta, deoarece este o obligatie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat copil JulieC JulieC De aproape doi ani de zile, tatal si alte persoane au incasat in numele meu alocatia de stat a fiicei mele, eu impreuna cu minora mutandu-ne in alt oras. ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu A dat Dumnezeu si mi-a venit prin posta hotararea de divort insa am observat ca nu este definitiva si irevocabila, ba dimpotiva se precizeaza ca se poate ataca ... (vezi toată discuția)