avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probleme la schimbarea cartii de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probleme la schimbarea cartii de identitate

Buna ziua,
In acesta saptamana imi expira cartea de identitate, drept urmare m-am prezentat la primaria comunei unde locuiesc pentru reinoire. Mi s-au cerut documentele necesare + o adeverinta de la primarie...dar nu mi s-a eliberat adeverinta din cauza ca mama mea ( proprietara spatiului unde am domiciliul ) are o amenda primita pe nedrept, pe care nu poate sa o plateasca acum . Intrebare mea este, ce fac eu pana va putea plati amenda ?? Au voie sa faca asa ceva ? Este legal sa mi se refuze dreptul de a-mi face cartea de identitate ? Pot sa fac ceva in privinta acesta ?:((
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 12:24, 1 Octombrie 2011
Nu este legal. Faceti o cerere la primar in care va expuneti situatia. Poate mama dvs. sa incheie un angajament de plata cu cei de la impozite si taxe, dar repet faptul ca aveti de plata o amenda nu este un impediment in eliberarea adeverintei.
Nu are legatura eliberarea adeverintei cu plata amenzii.
Sunt 2 lucruri total diferite. Nu pot conditiona eliberarea unui document necesar pentru eliberarea actului de identitatea de plata amenzii.
Si daca nu am bani sa-mi platesc amenda nu-mi mai schimb niciodata actul de identitate?
Ce fac, iau o alta amenda ca nu mi-am schimbat actul de identitate in termenul legal pentru ca un lucrator din primarie refuza sa-mi elibereze un document? Si cine va plati amenda pentru buletin? Cel care a refuzat sa-mi elibereze documentul???
Ce-i drept se practica asa ceva in primarii in speranta ca vor mai intra ceva bani in bugetul local. Dar nu este legal. Criza ii indeamna pe multi sa faca gesturi extreme.
Incercati sa luati legatura cu superiorii celui care refuza sa va elibereze adeverinta si sa va dea temeiul legal in baza caruia refuza acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora? va multumesc! (vezi toată discuția)
Cartea de identitate gheorghelupu gheorghelupu Este legal sa mi se refuze eliberarea unei adeverinte de la primarie necesara preschimbari carti de identitate daca am o amenda restanta? (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta primarie carte de identitate vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Eu trebuia sa imi schimb buletinul de anul trecut.Nu pot sa il schim deoarece tatal meu nu are platit ... (vezi toată discuția)