avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintarea unei firme de recrutare de personal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintarea unei firme de recrutare de personal

Buna ziua,

As vrea sa stiu care sunt conditiile pentru a infiinta o firma de recrutare de personal.
Cel mai recent răspuns: CPM17 , utilizator 16:53, 29 Septembrie 2011
In primul rand societatea trebuie sa aiba obiect de activitate CAEN cu codul 7810 "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă " .
Acest cod include:
- activitatile de investigare, selectie, orientare si plasare a fortei de munca, inclusiv activitati de cautare si plasare de personal executiv
- activitati ale agentiilor si birourilor de casting, cum ar fi agentiile artistice
- activitati ale agentiilor online pentru plasarea fortei de munca
Aceasta clasa exclude:
- activitati ale agentilor sau agentiilor teatrale sau artistice

Ca sa autorizati aceasta activitate, aveti nevoie de personal calificat in domeniul recrutarii fortei de munca si cele mai importante avize pe care trebuie sa le obtineti sunt:
1.Sa va inscrieti ca operator de date personale la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
2.Aviz de la Ministerul Muncii pentru activitatea de recrutare personal
in aceasta ordine.
Ministerul Muncii, condus de Sebastian Lazaroiu nu autorizeaza, ci doar inregistreaza firmele de recrutare de personal, iar, potrivit legii, Inspectia Muncii nu inchide si nu suspenda activitatea acestor firme, precizeaza un comunicat al Ministerului Muncii, in urma aparitiei in mass-media a unor stiri care asociaza numele unui reprezentant al firmei Recruiters Eu Workers - Enescu Niculina - cu Ministerul Muncii.
In Romania sunt aproximativ 1.730 de firme de intermediere, care au ca obiect de activitate selectia si plasarea fortei de munca in strainatate, iar 300 dintre ele au sediul in Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
ovidiu7676, utilizator
VA MULTUMESC PENTRU PROMPTITUDINE!

Personalul calificat in recrutarea fortei de munca este reprezentat pe piata muncii din Romania de persoanele calificate ca Inspector de personal?
Eu am urmat o facultate de management financiar, bancar si administrativ, am cursuri de manager in turism, deci calificare, dar si experienta in acest domeniu si consider ca sunt in masura sa apreciez daca o persoana este pregatita sa activeze in industria ospitalitatii, de exemplu.
Va rog sa-mi precizati, daca se poate, cine sunt cei calificati in domeniul recrutarii de personal punctual.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 7810 pacurariu maria pacurariu maria va rog sa imi spuneti daca o firma cu codul CAEN 7810 poate detasa angajatii in spatial UE?? Multumesc mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)
Munca in strainatate CarolinaIo CarolinaIo Salutare tuturor!! Am cautat job-uri in Ro pe net, pe la targuri de job-uri, prin ziare... inutil... nu gasesc un job cu salariu cat sa traiesc decent, iar ... (vezi toată discuția)
Diferenta caen 7810 - caen 7830 octapuspus octapuspus Puteti sa imi spuneti care este diferenta intre cod CAEN 7810 si cod CAEN 7830? Multumesc! (vezi toată discuția)