Imi puteti indica si mie actul normativ care prevede ca o firma ce are datorii catre stat(ce apar in certificatul de atestare fiscala) nu poate incheia un contract de inchiriere a unui teren din domeniul public?
Mentionez ca respectivul contract de inchiriere nu se afla sub incidenta OUG nr. 34/2006 privind achizitiile publice si nici sub incidenta OUG nr. 54/2006 privind concesiunea. Pentru acest contract de inchiriere se aplica Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, o hotarare de guvern si un ordin de ministru care nu prevad nimic in acest sens.
Am cautat si in Codul Fiscal, Codul de Procedura Fiscala si Legea nr. 500/2002 privind finantele publice si tot nu am gasit nimic.
Daca firma mea are mici datorii la buget, ceva specific avand in vedere perioada dificila prin care trece economia romaneasca, pot participa la licitatia pentru inchirierea unui teren in conditiile in care caietul de sarcini nu-mi cere ca certificatul de atestare fiscala sa fie fara datorii?
Vin cu 2 exemple edificatoare:
1. Una este o formulare de genul acesta la cerintele de calificare - "certificat fiscal prin care sa se ateste faptul ca nu are datorii bugetare fata de D.G.F.P, Consiliul Local al Orasului P. Certificatele fiscale vor fi eliberate de institutiile abilitate si vor fi depuse în forma originala". Aici se precizeaza clar ca nu trebuie sa aiba datorii.
2. Alta e situatia cand scrie "Cerinte privind calificarea ofertantilor: certificat de atestare fiscala, in original". Atat.
Licitatie
iulia13
Va rog indrumati-ma ce acte trebuie sa am ca sa particip la licitatii! Mentionaz ca sunt o societate mica de cnstructii srl cu 6 angajati. Va multumesc. Iulia ... (vezi toată discuția)