avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... comisie rogatorie internationala
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

comisie rogatorie internationala

Buna ziua!
Va expun urmatoarea situatie de fapt care a dus la formularea mea catre o instanta de judecata(judecatorie) a unei cereri de constituire comisie rogatorie internationala pentru identificarea domiciliului fostului meu sot care locuieste si munceste in Spania in vederea stabilirii pensiei de intretinere fata de minora rezultata in timpul casniciei la nivelul veniturilor pe care le realizeaza in aceasta tara.Cum nu pot demara aceasta procedura de recuperare a pensiei in baza Conventiei de la New York din 1956 aceasta conventie fiind singura din domeniu deoarece nu cunosc domiciliul tatalui,am cerut constituirea de comisie rogatorie internationala in baza Conventiei de la Haga din 1954 privind procedura civila pe cale diplomatica pt aflarea domiciliului.
Dupa prima sedinta mi s-a comunicat sa precizez obiectul cererii(cerut foarte explicit in cererea initiala) precum si cu cine doresc sa ma judec(paratul);atata timp cat eu nu sunt reclamant ci petent poate fi citat un parat pe teritoril Romaniei daca acesta nu mai locuieste in Romania?
Ce pot face in continuare? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:17, 3 Octombrie 2011
Nici eu nu sunt de parere ca veti reusi...

Va trebui sa dovediti ca instanta este obligata sa procedeze asa cum sustineti dvs.
Va trebui sa indicati in mod expres textul de lege sau sa reusiti sa faceti o interpretare a unui text de lege care sa poata duce la aceasta concluzie...
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia rogatorie Ellyn Ellyn Buna ziua! Ma judec cu tatal copilului meu ,de 2 ani (acesta locuieste in Italia din 2000),pentru majorarea pensiei alimentare. Nu mi-am permis avocat,mi s-a ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor, venituri din spania laur2013 laur2013 Bună ziua, În ce condiții se poate mari pensia de intretinere, dacă fosta soție mai are un copil dintr.o altă relație? Cine poate solicita ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)