Actul aditional implica acordul de vointa al ambelor parti,ceea ce se materializeaza prin semnarea si de catre angajat a acestu document,ori utilizatorul spune ca nu s-a facut niciun act.
Eu opinez ca salariul de baza a ramas nemodificat in acte,iar diminuarea s-a facut doar pe statul de plata,pe coloana cu diferente+/-,prin aplicarea unei scaderi cu 30% a salariului brut.
Nu,nu este legal,art.170 Codul Muncii,precizeaza:
"Acceptarea fără rezerve a unei părţi din drepturile salariale sau semnarea actelor de plată în astfel de situaţii nu poate avea semnificaţia unei renunţări din partea salariatului la drepturile salariale ce i se cuvin în integralitatea lor, potrivit dispoziţiilor legale sau contractuale"
Daca angajatorul refuza in continuare sa va plateasca salariul integral,il puteti actiona in instanta,dar aveti grija sa va incadrati in termenul prevazut la art.171(1) Codul Muncii:
" Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate."
Orice diminuare de salariu trebuie justificata in documentele care insotesc statul de plata: cerereri de concediu fara plata, penalizari la salariu etc. Daca salariul de baza nu a fost modificat o diminuare a salariului pentru o durata asa mare nu poate fi justificata cu motivatie reala. Solicitati in instanta plata diferentei la salariu pentru ultimii 3 ani. Nerealizarea norme de lucru nu este o justificare pentru o durata de timp asa mare. Nici un angajator nu tine un salariat neperfomant decat daca acest fapt nu mascheaza o diminuare ilegala a salariului.
Am dat doar un exemplu de motivatie cand am zis de nerealizarea normei de lucru.
Cim
mikik55
UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)