buna seara ...tuturor!
as avea si eu o intrebare...nu prea potrivita pentru acest moment...dar...totusi: stie cineva cand se vor mai face inscrieri pentru inm?sau..in ce perioada se va da examen?
multumesc anticipat!
Spor la tocit, pentru ca eu tocesc prin instante, stand de vorba in contradictoriu cu parati pe niste chestiuni Civile, Penal si Contencioase.
Ba ma mai consult si cu unii avocasti si magistrati.
Practica juridica te bine-dispune pe cand toceala te mananca de nervi. Nu stiu cum intatati voi dar eu citesc si aplic.
Ma intreb cati dintre voi a avut ocazia sa ia cuvantul in instanta de judecata sau nici nu stiti ce este aceea ?
Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cum puteti voi invata atat de multe chestii tocind de prin cati cand puteti, cu putin curaj si buna-intentie fata de CORUPTIA si ABUZURILE din tara aceasta sa intentati cateva actiuni in instanta si-o sa vedeti ca veti avea mult mai multe de invata de acolo.
Teoria, bat-o vina dar practica ne omoara.
Eu, pur si simplu, ma amuz prin instante.
Are cineva nevoie de niste bani ?
Se poate sa am castig intr-o cauza penala cu despagubiri morale dar eu nu am nevoie de bani si ma gandeam sa ajut vreo societate caritabila sau vreo companie care are bune intentii in diferite domenii de activitate spre binele si interesul acestei tari despre care se spune, in presa de maine, ca se cam duce dracului cu atatea pomeni electorale facute de acest guvern.
Va voi tine la curent.
Spor la tocit, caci eu am spor in instantele din Romania.
P.S. Ma intreb cum puteti sa invatati atatea coduri si legi si sa nu le puneti in aplicare ?
Nu cumva le uitati pana la anul cand va fi examenul ?
Enjoy your reading !
Iti inteleg perfect rationamentul. Insa, cu riscul de a ma repeta , am afirmat ca e bine sa fie citite, nu invatate. Mi s-ar parea firesc sa stii sa faci deosebire intre notiuni. In plus, cineva care intreaba cu 11 luni inainte despre un anumit subiect, are timp berechet sa citeasca (sa spicuiasca) cateva idei despre cel mult disputatele contracte.
Anul trecut a fost o grila pe care , din cate am vazut pe forumuri, au fost candiati care au gresit-o si care se pare ca nu intra in tematica. Ceva legat de testamente. Si atunci cand s-a facut contestatie, cineva de pe un forum i-a replicat ca desi nu intra in tematica (daca citesti tematica ad litteram), totusi era o chestiune de drept general, care trebuia stiuta cam de orice absolvent de drept.
Si nu o data s-a intamplat sa se mai strecoare cate o astfel de intrebare in testul grila. Nu stiu daca acea grila a fost sau nu anulata in final, ca nu am urmarit intregul demers. Acum daca sa le citesti sau nu, e la latitudinea fiecaruia dintre candidati. Cu siguranta cei care vor invata materia in ultimul moment nu le vor citi.:)
Si apoi, Gavrile, crezi ca daca le-ai invatat inainte de examen, nu iti folosesc acum, ca magistrat in devenire? Mai mult, cred ca asta te scuteste de situatiile alea penibile de la seminarii, cand nu stii ceva pe motiv ca nu a fost in tematica de admitere, in timp ce proful iti spune ca ar trebui sa stii, ca ai terminat facultatea de profil :P
Ultima afirmatie nu era un atac la perosoana, ci pur si simplu exemplificarea unei situatii penibile.:sorry:
Admitere inm 2012
mmady
M-am hotarat in sfarsit sa dau examen la INM anul viitor. Am terminat facultatea in 2008 si as vrea cateva sfaturi in ceea ce priveste sistemul de invatat, ... (vezi toată discuția)