avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT..... PRELUNGIRE CONTRACT PE REVISAL NOU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT..... PRELUNGIRE CONTRACT PE REVISAL NOU

Buna ziua, va rog mult de tot un raspuns cat mai urgent:
Maine, 04.10.2011 imi expira un contract la salariatul X, iar legal, azi, 03.10.2011 trebuie sa transmit revisalul ptr. contractul care incepe maine. Nu stiu cum sa procedez. Am mers pe Contracte, am dat inregistrare contract pe salariatul x, cu data de 04.10.2011, dar cand am dat salvare mi-a dat eroare, spunandu-mi ca ,,un salariat nu poate avea doua sau mai multe contracte cu norma intreaga''.
Deci: Ii inchid contractul pe data de 04.10.2011, trimit revisalul cu decizia de incetare cf. art. 56 lit i, apoi ii fac prelungire contract cu data de 05.10.2011, si trimit revisalul pe contract? Atunci salariatul X mai are continuitate?
Legea spune: un contract se trimite cu o zi inainte de incepere activitate, iar decizia de incetare in ziua in care ii inceteaza contractul.
Va multumesc mut de tot si astept un raspuns cat mai urgent...... trebuie sa trimit revisalul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 14 Iunie 2013
cristianamat a scris:

astazi a fost ultima zi....am reusit, practic se modifica doar tipul contractului si data de la care isi produce efectele

In cazul modificarii duratei c.i.m. din determinata in nedeterminata , nu mai apare data de sfarsit de activitate ... de aceea, c.i.m. este pe durata nedeterminata ...nu se cunoaste data incetarii acestuia.
In cazul unui contract pe durata determinata care expira in 15 iunie si va fi prelungit pana pe 15 septembrie, deci tot durata determinata, cum introduc actul aditional in Revisal? Nici mie nu imi apare perioada de sfarsit a contractului, desi el initial a fost introdus pe durata determinata.
multumesc!
Nu are cum sa nu apara data de sfarsit. Posibil sa fie selectat o exceptie si atunci nu apare.

Modificarea duratei se face astfel : modificare c.i.m. / se modifica data de sfarsit a suspendarii in loc de 15.06.2013 se trece 15.09.2013 / salveaza si apoi se genereaza fisierul care se transmite la ITM.
Da, este aleasa exceptia, dar tot nu inteleg ce are suspendarea cu modificarea? Si unde trebuie sa scriu data de 15.09? Va rog frumos sa imi scrieti pasii care trebuie urmati in revisal.

CIM a fost introuds in Revisal pe durata determinata. Este activ, nu este suspendat in acest moment.
Dvs. spuneti sa intru in Revisal / contracte /modificare si sa scriu data de inceput a 15.06 si data de sfarsit 15.09?
Ma scuzati ca va bazai, dar programul Revisal mi se fara logica in acest moment.

Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Modificarea in sistem a inregistrarilor din c.i.m.se poate face apeland butonul "Modificare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte".
In acest sens, se selecteaza salariatul din lista pentru care se doreste a fi modificat contractul.

Se modifica data de sfarsit a c.i.m. , in loc de 15.06.2013 se va trece 15.09.2013.

p.s.
scuze pentru fraza cu suspendarea .

Alte discuții în legătură

Revisal - contract perioda determinata Elssa Elssa Am incheiat un contract pe durata determinata 3 luni. Data incheire contract 01.07.2011. In contract am completat asa: perioada determinata 3 luni cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata loredanaelena loredanaelena buna ziua, am un salariat care are cim pe durata determinata pana la data de 01.10.2011(pica sambata)si vreau sa ii prelungesc cim pe durata nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)