avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ca neplatitor de TVA pot emite facturi cu tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ca neplatitor de TVA pot emite facturi cu tva?

Buna ziua,
In cazul in care nu sunt platitor de tva si achizitionez marfa din comunitatea europeana, dar o vand mai departe catre o firma care este platitoare de tva am dreptul sa o vand cu pretul fara tva plus tva urmand ca aceasta sa isi recupereze tva-ul?
Adica firmele platitoare de tva nu pierd in cazul in care lucreaza cu firme neplatitoare de tva/? sau singurul care pierde sunt eu ca societate neplatitoare?
Cel mai recent răspuns: VIOLETA IANCU , Consultant resurse umane 15:21, 3 Octombrie 2011
Daca nu sunteti inregistrat ca platitor TVA nu puteti emite facuri cu TVA.Atentie la depasirea plafonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie auto din germania. taxe? auricius auricius Buna ziua.Doresc sa achizitionez o autoutilitara noua din germania ,printr-un credit de investitii de la o banca din tara.Firma din germania imi va factura ... (vezi toată discuția)
Diferenta pfa platitor de tva / neplatitor de tva AlexPFA AlexPFA Buna, Mi-am facut PFA recent si la inregistrare am ales sa fiu neplatitor de TVA. Dar din pacate cred ca am facut o greseala. Sunt ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)