avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP cu amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP cu amenda administrativa

Pot contesta aceasta decizie, amenda nefiind chiar mica? Ce sanse am ? Pot scapa de aceasta amenda sau poate fi mai rau?
Acuzatia e de furt calificat, cu toate ca nu am recunoscut-o de la bun inceput, a fost doar o neatentie. Binenteles, politia considera altfel, fara ca macar sa ma audieze, dosarul era aranjat cu grija.
Art. 10 b1 CPP incadrarea faptei. Acel produs nu era ascuns, dar din graba, fara sa-mi dau seama, am trecut. Se considera furt dupa casele de marcat sau iesirea(portile) din incinta?
In contestatie, trebuie sa ma axez mai mult pe faptul ca n-am avut nici intentia si nici scopul insusirii sau/si pe firma de paza care nu mi-a spus nimic si a profitat de increderea pe care o aveam, un loc frecventat des de mine. Multumesc pentru orice sugestie.

Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
miranda, utilizator
Cel mai recent răspuns: miranda , utilizator 18:09, 5 Ianuarie 2012
Va multumesc pt. raspunsuri, dar cred ca n-am explicat bine situatia, care sa justifice neatentia. Stiu ca pare greu de crezut dar graba era justificata, eram insotita de un minor care vroia urgent la toaleta. Produsul era pe mana, nu au nici o inregistrare ca am ascuns ceva, fiindca n-am ascuns. Singura inregistrare presupun ca e cea in care am trecut de case, de aceea se refera la ea. E cea vizionata de politie dar alte audieri nu au facut, decat "viziunea" firmei de paza. Cat e de normal ? Prezumtia de nevinovatie e doar in filme?
Se anexeaza si copii dupa nup. la plangere, acte justificative?
ati fost incadrat la 18/1 cp ati fost norocos zau asa. platiti amenda. exact asa v-au incadrat ca ati fost intr-o situatie in afara normalului ca sa explic pe intelesul dv, deci nu vad care este problema. furtul exista, proba exista, ca voia sau nu la toaleta... nu a existat prejudiciu... platiti amenda.
Stimata doamna,
Atata timp cat nu s-a probat intentia dvs. de a va insusi bunul normal nu trebuia sa primiti nicio amenda.
Daca pe solutia dvs. scrie "neinceperea urmaririi penale" ea este gresita din punct de vedere al aplicarii unei amenzi. Nu se poate da neincepere si amenda administrativa in acelasi timp (pe 18 ind. 1 cod penal coroborat cu articolul 10 b ind. 1 de care ziceti dvs.)
Daca scrie scoatere de sub urmarire penala, atunci solutia e corecta formal. Insa daca dvs.stiti ca nu ati avut intentia sa luati bunul, ci s-a intamplat sa iesiti cu el din neatentie, avand in vedere situatia cu minorul, atunci atacati hotararea in 20 de zile de la primire la prim procurorul de la parchetul de pe langa Judecatoria care v-a dat solutia si explicati situatia. Daca si procurorul va respinge plangerea, in acelasi termen, de 20 de zile de la primirea raspunsului prim procurorului va puteti plange la Judecatoria de care tine parchetul. La judecator se poate sa aveti mai multe sanse mai ales daca va prezentati si explicati situatia. Furtul nu este sanctionat penal daca se comite din culpa (adica din neglijenta cum l-ati comis dvs.)
Atentie insa: nu pierdeti primul termen de 20 de zile. Dupa ce trimiteti plangerea, prin posta sau inregistrata la registratura Parchetului de pe langa Judecatorie, numarati alte 20 de zile si daca nu vi se raspunde favorabil sau nu vi se raspunde deloc de prim procuror, dupa aceste 20 de zile, faceti plangere la Judecatorie. Practic trebuie sa numarati 40 de zile in care trebuie sa depuneti plangerea la judecator.
Prima plangere adresati-o prim procurorului parchetului de pe langa Judecatoria X (unde X = numele judecatoriei).
A doua plangere, daca vi se raspunde nefavorabil sau deloc in 20 de zile de la depunerea primei plangeri, o adresati judecatoriei X (unde X are aceeasi valoare ca in fraza anterioara).
Nu trebuie sa platiti nicio taxa, in penal nu se precep taxe pe plangeri ca in civil.
Sper ca am fost suficient de clar si ati priceput.
Pentru siguranta dvs. faceti-va o schita pe calendar cu termenele ca sa nu le ratati.
Succes, sa ne spuneti daca ati reusit sa schimbati solutia.
Sfatul meu: faceti plangerile, cred ca e posibil sa aveti succes.
Parchetul trebuie sa dovedeasca dincolo de orice dubiu intentia dvs. de a fura.
Multumesc mult. Da, scrie "scoatere..." , am inteles. Motive medicale, din pacate pot invoca si asta, in prima faza, a doua?

sfatul d-lui avocat Chertes,este mai mult decat suficient.

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei ada123456 ada123456 Am revenit : suspendata de 15 luni in urma unei plangeri penala , am primit odonanata de la procuror cu NUP si amenda adm . de 1000 ron , apoi de la ... (vezi toată discuția)
Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda administrativa mihaela1985 mihaela1985 Se poate face contestatie pentru o amenda administrativa primita de la Parchet? Sotul meu a fost cel vatamat, a inaintat plangere la organele de politie, ... (vezi toată discuția)