avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pfa neplatitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pfa neplatitor de tva

Buna ziua! Sunt PFA nou infiintat, neplatitor de TVA. Activitatea va consta in prestare de servicii in Austria. Din cate am citit ar trebui sa ma inregistrez in scopuri de TVA, sa obtin european VAT number si sa ma inscriu in ROI. Asta va insemna pentru beneficiarul serviciilor mele deducere tva in Austria. Pentru mine inseamna plata tva in Romania 24% deoarece ma inscriu platitor tva? Nu inteleg cum se transpune in practica situatia asta. Va rog tare mult sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:46, 5 Octombrie 2011
Nu cred ca trebuie platit tva daca cifra de afaceri este mai mica de cota parte din 35000 euro corespunzatoare lunilor de functionare in anul acesta.ptr a face export trebuie sa obtineti un nou cod fiscal,fara a fi obligat sa platiti tva.Eu am o intreprindere mica neplatitoare de tva, dar ptr a putea face export de soft in Germania am obtinut un nou cod fiscal.
La ce va referiti cu un nou cod fiscal? Cel pe care il obtineti de la finante dupa depunere declaratie 091 si documentatia anexa? Multumesc mult.
daca veti presta servicii catre parteneri persoane impozabile din austria, veti factura fara tva, iar persoana obligata la plata taxei este beneficiarul in tara sa.
dvs. veti plati tva in romania doar daca achizitionati servicii din ue.

ce fel de servicii prestati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatia de a ma inregistra ca platitor de tva ? ga-ga ga-ga buna ziua ! am obligatia pentru a putea emite factura de prestari servicii -construcii montaj in Ue -( beneficiarul este stabilit in Ue el va plati tva ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)