avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despre inmatriculari si asigurare RCA.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despre inmatriculari si asigurare RCA.

Buna am o intrebare. Am cumparat un autoturism din Polonia in urma cu 4 zile.Autoturismul era si este inmatriculat in Polonia inclusiv si asigurarea este la zi privind autoturismul.In data de 4 oct.ac,am fost oprit de un agent de circulatie pt.verificare acesta a ajuns la concluzie ca asigurarea RCA a autoturismului este falsa lucru care nu corespunde cu ceea ce acesta afirma.Agentul de la rutiera imi da jos de pe autoturism placutele de nr imatriculare si imi i-a talonul masinii (cartea verde). deci in concluzie mi sa luat placutele de inmatriculare cartea verde (talonul) cu dovada fara drept de circulatie al acestui autovehicul. Bine inteles ca eu am sa fac contestatie in baza acestuia. Insa intrebarea este. UNDE VA TREBUI SA MA ADRESEZ CU O CONTESTATIE SI DACA SUNT SANSE SA OBTIN PLACUTELE SI ACTELE AUTOTURISMULUI PENTRU A CIRCULA PANA LA REZOLVAREA ACESTEI PRIN LEGE.Va multumesc anticipat.Respecte.,Gabriel.
Contestatia se depune la Judecatoria din raza locului unde ati fost oprit.
Inainte de toate vreau sa va multumesc pt detaliile pe care ni le da-ti (gratis) ca ne mai informam si noi cu toate cele…. Uite ce problema am si eu. Eu am cumparat din Buc in 2009 un audi A4 2.5 diesel an fabr. 2000. omul fiindca avea datorii la finante nu a putut sa imi dea certificatul fiscal. Eu i-am trims in fiecare an banii pt impozit prin western union. (nu vreau sa ma intrebi de ce iam trimis banii fiindca toti prietenii mei mi-au spus ca am fost un fraier, insa eu am vrut sa fiu domn si de altfel ar fi dat masina in urmarire dupa atatia ani) Contractul de vanzare cumparare este tip –batut la masina– de la un chiosc din Vitan(din piata de masini). Prietenul meu de la rutiere mia spus ca nu este nici o problema odata ce masina are ITP’ul facut si asigurarea in regula fiindca intalneste destul de des soferi la fel ca in cazul meu si nu are ce sa le faca. Insa masina a intrat in tara in 2001 si cu siguranta ca taxa de prima inmatriculare ma ajunge si pe mine (fiindca nu-l vad sa-mi dea anul acesta fisa). In instanta daca i-l chem nu voi rezolva mai nimic odata ce el nu si-a platit datoriile. Daca as vinde-o la dezmembrari si pe urma i-as duce talonul, fisa de inmatriculare si numerele ar fi o problema? O sa-i spun sa mearga sa radieze masina din circulatie. Cum o vezi este ok?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara vin și eu cu o întrebare cineva din familie a rulat ... Tomi tmv Tomi tmv Buna seara vin și eu cu o întrebare cineva din familie a rulat cu mașina fără itp și RCA a fost oprit de poliție și i sa luat talonul și plăcuțele ... (vezi toată discuția)
Auto neinmatriculat, numere false stefan_000 stefan_000 Buna seara, am avut un accident cu un autoturism, a rezultat dauna totala. Am cumparat un altul, aceeasi culoare, aceleasi dotari, cu alte cuvinte IDENTICA. ... (vezi toată discuția)
(ajutor) cumparare auto radiat din circulatie mihai2009 mihai2009 Buna ziua, Am urmatoarea problema pentru care am nevoie de ajutor dumneavoastra. Doresc sa cumpar un autoturism pentru a il dezmembra. Problema este ca ... (vezi toată discuția)