avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 76/2002
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 76/2002

angajatorul vrea sa angajeze o absolventa 2008 care nu a mai lucrat niciodata, dar are o firma care nu functioneaza, si vrea sa stie dak se poate beneficia d indemnizatia aceea din l 76/2002
se poate?????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:04, 12 Septembrie 2008
Da, poate beneficia de indemnizatia prevazuta de Legea nr.76/2002 pentru angajarea unui absolvent de invatamant superior.
In Legii nr.76/2002, prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.
Pentru a incheia conventie cu somajul pentru angajarea unui absolvent este necesar ca absolventul sa fie somer indemnizat sau neindemnizat.
In acest caz absolventul trebuie sa se inregistreze mai intai la ALOFM in cautarea unui loc de munca si abia apoi sa ceara repartitia catre socitatea la care se angajeaza.
Este imoportanta aceasta succesiune intrucat daca repartitia nu are un numar anterior datei de incheiere a CIM nu mai indeplineste conditia de somer si nu se poate incheia conventia cu AJOFM-ul.
multumesc mult d raspuns... am citit si eu legea si din cate am inteles, sii sper k am inteles bine...singura conditie pentru ca angajatorul sa beneficieze d indemnizatie tb ca absolventul sa fi absolvit cu diploma si incadrat in termen d 12 luni de la data absolvirii..............deci nu e conditionat sa nu ai alt venit si alte chestii....si nici sa fie somer indemnizat sau neindemnizat cum a scris adelaida..........astept confirmare
vroiam sa mai intreb dak si un proaspat absolvent dar care a lucrat in timpul studentiei poate beneficia d l 76/2002?
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Conditii sunt mai multe. O parte din ele:
- absolventul sa fie inscris la ALOFM (indemnizat sau nu);
- sa nu fi mai lucrat cu CIM la acel angajator;
- angajatorul sa nu fi avut obligatia sa-l angajeze dupa absolvire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)