avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope de iarna obligatorii de la 01.11.2011
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope de iarna obligatorii de la 01.11.2011

Vreau sa stiu daca incepand cu data de 01 .11. 2011,circuland pe drumurile pe care nu este ;polei sau zapada avand cauciucuri de vara intru sub incidenta acestei legi?:stunned::stunned:
Cel mai recent răspuns: seniordady , utilizator 13:43, 24 Octombrie 2011
Conform precizarilor sefului Politiei Rutiere Romane cauciucurile de iarna sunt obligatorii doar pe drumurile cu zapada si polei si nu este o data stabilita cand se incepe montarea lor ci numai faptul ca daca din cauza neechiparii corespunzatoare a masinii se produc accidente si pagube veti suporta consecinta grele.
Este obligatoriu si indicele de viteza scris pe anvelopa sa corespunda cu cel inscris in talon(ex: in talon scrie 88H si eu sa pun 91T)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucurile "all-season" si scris pe cartea de identitate “mud” plus “snow” walipope walipope Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna nenea toto nenea toto conform legilor este obigatoriu : 1 sa avem autoturismul echipat cu 2 ;4 sau 5 cauciucuri de iarna 2 obligativitatea purtarii de cauciucuri de iarna este ... (vezi toată discuția)
Anvelope all seasons enc_edy enc_edy Buna ziua! Anul trecut mi-am cumparat 4 cauciucuri all seasons KAMA - Rusesti, sunt noi noute pentru ca le-am folosit maxim 500 km. Marea mea problema ... (vezi toată discuția)