avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cauciucurile \"all-season\" si scris pe cartea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cauciucurile "all-season" si scris pe cartea de identitate “Mud” plus “Snow”

Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă, cu reţinerea talonului auto şi amendă din clasa a IV-a - aici se spune asa:
"Cauciucurile "all-season" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarnă, dar cei care le aleg trebuie să fie atenţi la o serie de elemente. Pentru a fi conforme, acestea trebuie să aibă scris pe cartea de identitate “Mud” plus “Snow” (noroi plus zăpadă) - M+S (sau M-S, M/S, M&S).
EU AM CUMPARAT MASINA INCA DIN 2010 echipata cu acest tip de cauciucuri "all-season". Evident ca pe cartea de identitate nu este trecut acel cod "M+S"
CUM POT REGLA SITUATIA. SI UNDE SA MA ADRESEZ PENTRU IMPRIMAREA ACESTUI COD pe cartea de identitate a masinii ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:18, 15 Octombrie 2011
Nu se trece in codul de identitate a masinii M+S. Vedeti daca pe anvelope exista M+S si fulgul
Important este sa fie inscrise acele combinatii de M si S. Poate sa le zica si anvelope all-seasons.
Initialele MS inseamna de fapt snow si mud si daca nu le aveti pe anvelopele all seasons incercati la cel de la care le-ati cumparat sau la reprezentantele marcilor respective de masini sa va dea o certificare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope all season anonim1607 anonim1607 Buna ziua! Din OG 5/2011 reiese obligativitatea echiparii autovehiculelor in perioada 01.10-31.03 cu anvelope de iarna. Nu se spune nimic de cele all season. ... (vezi toată discuția)
Anvelope all seasons enc_edy enc_edy Buna ziua! Anul trecut mi-am cumparat 4 cauciucuri all seasons KAMA - Rusesti, sunt noi noute pentru ca le-am folosit maxim 500 km. Marea mea problema ... (vezi toată discuția)
Anvelope iarna luky0821 luky0821 Ma poate lamuri cineva daca anvelopele ALL SEASON sunt acceptate in circulatie dupa 1 noiembrie in locul celor de iarna? Multumesc. (vezi toată discuția)